Sadece insanın gelişmesi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Belki de insan denen canlının algılama kapsamı dışında olan canlılar vardır.
Olabilir, belki bize gönderdikleri radyo frekansları ya da bizim onlara gönderdiğimiz radyo frekanslari onlarla uyuşmadığı içinde şimdiye kadar iletişim kuramamista olabiliriz.

Belki de gelişmedeki en önemli unsur hafıza. Hafızamız olmasa belki bunlar da olmazdı. Diğer canlılarda hafıza tam olarak nasıl bilmiyorum. İçgüdü mü yoksa hafıza mı onlardaki? Uzayda farklı canlılar varsa ve bizim farkımızdalarsa; belki onlar da bizi tuhaf hayvanlar olarak nitelendiriyordur. Biz de her an köle olabiliriz. Kaldı ki geçmişte köle olduğumuz dönemler de mevcut. Belki eskiden uzaylıların kölesiydik; şimdi ise sistemin kölesiyiz gibi.

Son düzenleme:
Belki de gelişmedeki en önemli unsur hafıza. Hafızamız olmasa belki bunlar da olmazdı. Diğer canlılarda hafıza tam olarak nasıl bilmiyorum. İçgüdü mü yoksa hafıza mı onlardaki?

Freud'un id (iç güdü), ego, superego kavramlarına uzağımdır ama mantıklı geliyor bazen. İnsan zihni evrimleşebiliyor, zihin, id evresinde takılı kalmayıp ego ve superego evrelerine evriliyor. İnsan dışı canlılar ise id evresinde takılı kalıyorlar galiba. Beyin yapımız ve kimyamız bu zihin evrimini destekliyor da olabilir.

@Elementor Bu videolar genelde komplo teorisi ayın arka yüzü içinde söylenenlerde öyle. Geçenlerde Çin'de oraya araç indirdi diye biliyorum. UFO'lara şahsen ben de ihtimal veriyorum hepsine yalan diyemem. Bu video komplo teorisi gibi görünüyor Ay üzerinde başka canlilara ait kalıntılara rastlansa neden saklasin ki bu durum ben buna bir türlü anlam veremiyorum.

Bu videoda bahsedilen anit, bina kalintilari cidden Ay görevlerinde bulundu mu? Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi?

Videonun son kısmı çok absürt geldi.

Nedense bu UFO videolarını izlediğimde hep bir ürperiyorum yine ürperdi geldi bana gece gece. Niye böyle oluyor anlamiyorum.

Ben de tam onu diyorum zaten. Yorumumu doğru anladığına emin misin? Canlıların yaratılıp yaratılmamış olduğu senin inancındır ve herkes böyle olduğunu düşünüyormuş gibi yaratıldı dememelisin diyorum, ki bu da senin dediğinle aynı şey. Ayrıca canlılar "yaratıldı" diyen bir adamın İslam'a "arap dini" olarak hitap etmesi de garip.

Bence insan en gelişmiş olduğunu sanan tek canlı türü Yapay araçlar olmadan, kamufle olamıyoruz, suyun altında kalamıyoruz, uçamıyoruz, belirli bir seviyeden fazla yüzemiyoruz, gözlerimiz kısıtlı, derimiz sağlam değil, yeterince hızlı koşamıyoruz, gece göremiyoruz, belirli desibel üstünü duyamıyoruz. Yani kaplan, kartal, köpek balığı gibi canlıları bırakın, en dipte yaşayan kalamargiller bile bizden kat ve kat üstün özelliklere sahipler. Ahtapotlar konusuna girmiyorum bile. Çünkü onlar zaten dünya dışı varlıklar kadar farklılar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…