Sadece Linux yüklü bilgisayara Windows yüklemek

Kavay Desu

Hectopat
Arkadaşlar benim bir sorunum var. Benim bilgisayarımda sadece Ubuntu var, başka OS yok. Ben Linuxu kaldırıp yerine Windows 8 yüklemek istiyorum, fakat boot etmeye çalışırken "kvm disabled by bios" diye bir hata alıyorum. Dosya kurtarma ya da linuxu tutma gibi bir amacım yok. Windowsu kurmak istiyorum sadece. AMD kullanıyorum ve internette baktığım kadarıyla harddiskin uzantısını fat32 yapıp biçimlendirsem düzelir gibi bir fikre kapıldım. Gparted ile bunu yapmaya çalıştığımda ise şöyle bir hata alıyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim? Teşekkür ederim.

Resim açılmazsa : Screenshot from 2013-11-03 14:01:43 on img.im

Merhaba,

1. Elinizde mutlaka bir Windows Kurulum DVD`si veya USB`si olmali.
2. Ve bilgisayar daha acilirken boot ekraninda iken F12 veya F9 veya F8 veya F7 veya ESC tusuna basarak `Boot List` denen ve bilgisayarin nereden baslayacagini secen ekrana girmaniz lazim. Her anakart ve bilgisayar icin farkli farkli bu tuslar. Bunu artik kitapcigini okuyup yada ekrani takip ederek ogreneceksiniz.
3. Bu adimdan sonra DVD veya USB ile boot ederek Windows Kurulum Ekranina ulasip kurulumu oradan devam ettireceksiniz; zaten disk formatlama gibi islemler burada yapılacak.
4. Bilgisayarınızın Windows Driver / Sürücülerini indirip bir kenarda saklamadıysanız bu aşamalara gelmeden önce yapmalıydınız!

Kolay gelsin,

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler boot işlemini biliyorum, sorunlarımı hallettim fakat tek sorunum mountlama işlemi oldu. İso dosyasını usb yada dvd'ye mount edemiyorum. Terminalden yapın diyorlar fakat hiç anlamadım o konuyu. Cahilim biraz linux konusunda. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim ayrıca.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios default yapıp Live cd sistemlerden çalıştırıp Gparted ile diskleri NTFS olarak dönüştürün ve biçimlendirin.
Windows dvd elinizde var ise biosdan boot edip formata başlayabilirsiniz.
murat başkan konuyu hortlatıcam ama bir şey sormam gerek şimdi linux sistem yüklü ya pc de hdd fat32 veya ntfs değil herhalde o yüzden elimdeki usb'ye hazırladığım windows10 kurulumunu okumama gibi bi durum olur mu? Yoksa usb yi boot olarak seçip girince kurulum sırasında mı biçimlendiricem ? Yardımcı olursan çok sevinirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı