Sadece Minecraft'ta yüksek sıcaklık değerleri

Hamza Eren

Hectopat
Başlıkta ki gibi işlemci normalde Valorant'ta en fazla 70 görüyor. (bilgisayar laptop bu arada) fakat Minecraft'ta bu ısı 87 oluyor.(92'yi görmedim) oyunda kasma ve donma hafif oluyor. Oyunun kendisinden mi kaynaklı yani oyun işlemci mi sömürüyor? Yoksa bilgisayarda mı bir sıkıntı var?

İşlemci AMD Ryzen 5 3500u.
Ekran kartı AMD Vega8 Graphics (paylaşımlı)
Güç ayarı dengelide.
8 GB RAM.
Huawei Matebook D14 model.

Bilgisayarı temizleyin ve termal macun sürün. Valorant ağır bir oyun değil 70 derece olacak kadar bence, tam bilmiyorum ama. Termal macun için Arctic Mx-4 2019 Edition 4g Termal Macun | Trendyol bunu alabilirsiniz.
Termal macun sürdüyseniz markasını ve ismini söyleyin belki dandik bir şey sürmüş ya da yanlış bir şekilde sürmüş olabilirsiniz termal macunu. Minecraft için ise ayarları düşürmeyi deneyin ya da Texture Pack kullanıyorsanız kullanmadan bakın.

Minecraft oynamak render yapmak gibi. Her yeni Chunk'a girdiğinde yeniden render yapar. O yüzden diğer oyunlara göre ısınmasına normal diyebiliriz. Kullandığım sistemde Minecraft'taki sıcaklığım CS:GO'da aldığım sıcaklığın üstünde oluyor. Oyun içi ayarlar nedir? Ayrıca shaderpack kullanıyor musunuz?

Oyun ayarları en düşükte shader pack falanda yok. Bildiğimiz Minecraft sade.
Oyun ayarları en düşükte shader pack falanda yok. Bildiğimiz Minecraft sade.

Fan ve termal macunu temiz zaten bilgisayar 3 aylık.
Minecraft oynamak render yapmak gibi. Her yeni Chunk'a girdiğinde yeniden render yapar. O yüzden diğer oyunlara göre ısınmasına normal diyebiliriz. Kullandığım sistemde Minecraft'taki sıcaklığım CS:GO'da aldığım sıcaklığın üstünde oluyor. Oyun içi ayarlar nedir? Ayrıca shaderpack kullanıyor musunuz?

Evet sadece Minecraft'ta oluyor bu acaba ekran kartım paylaşımlı olupu için zorlamıyor mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı