Sadece okumuş olmak için okuyan insanlar var mı?

Cursor

Hectopat
Daha fazla  
Dünyada ve Türkiye'de diplomanın önemi düşüyor ve meslek bulma konusunda sıkıntılar yaşanıyor, bu yüzden soruyorum: Liseyi veya üniversiteyi başka çaresi olmadığı için, sosyalleşmek için vb. sebeplerden dolayı okuyan var mı?

Dünyada ve Türkiye'de diplomanın önemi düşüyor ve meslek bulma konusunda sıkıntılar yaşanıyor, bu yüzden soruyorum: Liseyi veya üniversiteyi başka çaresi olmadığı için, sosyalleşmek için vb. sebeplerden dolayı okuyan var mı?

Eğer 100 kişi seçildiyse 75'i o sebeplerden veya aile baskısı yüzüne gidiyordur zaten çoğuda 2 yıl okuyor.

Okuyanların %80'i falan bu sebepten okuyor bence. Özellikle az puanla girilen garip bölümler.

Türkiye'de bir önceki nesil eğitime pek ulaşamıyordu, bunun dolayısıyla kendi çocuklarına da ''kötü bile olsa'' üniversite okutmayı çok istiyorlar. Ancak kötü bir üniversite hayatının çocuğuna bir şey katmayacağının farkında değiller. Sadece kendileri yaşayamadığı için kendi hayallerini çocuklarına dayatıyorlar.

Okumasınlar demiyorum. Mantıklı okusunlar. Okunmak için değil, meslek elde edebilmek için, sanat öğrenebilmek için okunsun.

2 sene sadece okuma amaçlı gelen Eskişehir'e kaç kişi var bir bilsen . Bir de 2 sene diye iyice cıvıtıp sonra zırlıyorlar ( zırlama kısmının içini açmam hem yasal değil hem kvkk gereği yapamam). Bunu ise çevreden ve ailemden birinin hastanede hemşire olmasından ara sıra duyuyorum .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00