Selam millet hangi işlemci sadece oyun için daha iyidir? Ekran kartım 2070 Super ama lütfen gelip de "oyun için işlemci degil ekran kartı daha önemlidir" yazmayın.
İleriye dönük degil daha fazla fps olan lazımTek çekirdek performansı 9700K için daha iyi olsa da çoklu çekirdek de 3700X daha önce çıkıyor. İlerleyen zamanlarda da çoklu çekirdek den daha fazla yararlanan oyunları görmek mümkün. Bu yüzden daha ileri dönük bir sistem için 3700X daha mantıklı duruyor.
İleriye dönük degil daha iyi olan lazım.
Ama mesela CS:GO işlemci isteyen bir oyuncu 3900X var iken o zaman insanlar neden 9900k alıyor?İleri dönükden kastım o zaten. Bu gün sizin oynadığınız oyunlarda belki 9700K daha iyi olabilir. Ama 1 sene sonra çıkacak ve sizin oynayacağınız oyunlarda 3700X daha iyi olabilir. Yani şimdi 9700K iyi iken o zamanda 3700X daha iyi olacaktır. Tabii oyun profiliniz de tercihinizi belirleyici bir etken.
Ama mesela CS:GO işlemci isteyen bir oyuncu 3900X var iken o zaman insanlar neden 9900K alıyor?
Çünkü o tip oyunlar çoklu çekirdekten tam faydalanmıyor. Onun yerine çekirdeğin hızı daha önemli oluyor. O yüzden tercih ediliyor. Ama daha kapsamlı oyunlar işlemci çekirdeklerinin tamamını kullanmaya çalışan oyunlarda ki bunlar şu anda çok yaygın olmasa da gün geçtikçe sayıları artıyor 3700X öne çıkıyor. O yüzden sizin oyun profiliniz önemli demiştim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.