Sadece tarama yapan antivirüs programı?

O zaman onun adı antivirüs olmaz. Antivirüs koruma sağlayandır. Sadece zararlı yazılım temizleme araçları var dediğinize uygun.


 
Aslında antivirus yazılımı kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü neredeyse hepsi kullanıcı bilgilerini toplayıp üretici firmalarına gönderiyorlar.
Neden kullanılması gerektiği hakkında uzun uzun bir zaman yazmıştık. Onu okuyabilirsiniz.


İlgili mesajı okumak için yukarıdaki linke tıklamaya üşenenler varsa onlar için dev hizmet:

Güvenlik yazılımları aslında sistem güvenliği için sistemde bulunması gereken şeylerden biridir. Bilinçli kullanıcı olayı artık bambaşka bir boyutta.

Bazı kendi sitesinden indirilen programlarda bile reklam yazılımı tarzı istenmeyen şeyler olabiliyor.

Siz her ne kadar bilinçli kullanıcı olsanız bile Google üzerinde arama yaparken bile bir zararlı yeme ihtimalinizin olduğu aşağıdaki konuda daha önce tartışılmıştı.


Ve sanıldığı gibi zararlı yazılımlar sistemlere sadece ".exe" dosyaları ile bulaşmıyor. Bir ".MP3" dosyasının içine bile zararlı yazılım gömülmüş olabilme ihtimali var. Aşağıdaki örnekte ise ".PDF" dosyası yoluyla bir sisteme zararlı yazılım bulaşabildiğini görüyoruz.


Ağınızda dolaşan birisinin ise sisteminizde bir güvenlik duvarı içeren güvenlik yazılımı bulunmadığı için internet bağlantınızı bile kesebilme ihtimali var.

Petya zararlı yazılım saldırısını hatırlayalım. Bilgisayarın bağlı olduğu ağ üzerinde bir bilgisayara bulaştıysa ağ üzerindeki diğer bilgisayarlara da bulaşabiliyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Siz bilmeden zararlı ve kötü amaçlı bir web sitesine girdiğinizde bilgisayara bir şey yüklemeseniz bile sisteme bir zararlı bulaşabiliyor.

Aşağıdaki konuda nasıl mümkün olduğunu ve alınabilecek önlemleri detaylıca yazmıştım. Baştan sona sayfayı okursanız daha faydalı olacaktır.


Ve bazı tür zararlı yazılımlar hiçbir dosyaya bağlı olmadan kötü amaçlı faaliyetlerini bellekten yürütebiliyorlar. Sisteminizde bir güvenlik yazılımı olmadan bunu anlamak çok kolay değil.

Tıkladığınız bir link ile IP adresinizin bir kötü amaçlı kimsenin eline geçebilme ihtimali var.

Ayrıca hepimizin bildiği USB yoluyla bulaşabilen zararlı yazılımları anlatmama gerek yok sanırım.

Bunlara korunma yollarından biri güvenlik yazılım kullanmaktır. Korunmak için ise aşağıdaki tedbirleri sıralayabiliriz.

  • Sisteminizi daima güvenlik açıklarına karşı güncel tutun. Güvenlik açığı olan bir sistemi güvenlik yazılımları koruyamaz. Bu ön kapısı kapalı arka kapısı açık eve benzer. Ön taraf kapanınca korunduğunu sanırsın ama arkası tehlikededir.
  • Sisteminizde iyi bir güvenlik yazılımı bulunsun. Hangi yazılımı seçeceğinizi bilmiyorsanız bunun için güvenlik yazılımlarını test eden firmalara bakabilirsiniz.
  • Malwarebytes Anti-Exploit ve birtakım anti-malware yazılımları ( anti-malware ürünleri için sistemde başka güvenlik yazılımı varsa gerçek zamanlı koruma kapalı olmak şartıyla) gibi yardımcı güvenlik yazılımlarından faydalanabilirsiniz.
  • Her dosyaya tıklamayın, her linke tıklamayın kısacası tedbirli davranın.
  • Dikkatli olun.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı