Sadece tek bir kişinin açabileceği dosya nasıl yapılır?

grainn

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Kodlama öğrenmeye başlamak istiyorum. İlk hedefim biraz saçma fakat içimde bir ukte olarak duruyor. Ben dışında hiç kimsenin asla açamıyacağı bir masaüstü klasörü kodlamak istiyorum. Böyle bir şey mümkün müdür? Çok sıkı kodlama yapıp bunu elde edebilir miyim? Özel dosya vb tarzı orada tutmak için, hangi kodlama dilini öğrenmem lazım?

Anladığım kadarıyla Windows'un klasör şifreleme hizmetinden daha kapsamlı bir şey istiyorsun. Çok bildiğim bir konu değil ama bazı yerlerde çok ilginç dosya Crypto yöntemleri görmüştüm; dosyaların sürekli belli sürelerde yeni şifre üretmesi gibi (zaten çoğu uygulamada bu var, örnek Steam mobildeki 10Sn'de bir değişen şifre gibi). Sanırım hemen hemen çoğu programlama dilince bu tip Cryptolomalar yazabilirsin gibi geliyor.

Klasör Şifreleme nasil olur bilmiyorum ancak dosya şifreleyici yapabilirsiniz. Tek yapmaniz gereken dosya baytlarını okuyup onu AES Gibi şifrelemelerden geçirmek ardından dosyaya yazmak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı