Saganetwork sunucudan DDoS atıldığını söylüyor

Eminss0

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 3 4300G
XPG Spectrix D35G 2x16 3200MHz CL16
B450M-A Pro Max
Crucial P3 Plus 1TB
Saganetwork'den 2 gün önce 16GB/6 Core premium server aldık, ilk kurulumu yaptıktan sonra işlemcinin farklı olduğunu fark edip destek talebi açtık. Daha sonrasında bu sorun düzeltildi ancak network bandwith 1Gbps yerine 100Mbit'e düştü
Bununla alakalı yeniden destek talebi açtık. Tekrar düzeltildiği zaman Server'a girdim ve FileZilla kuracak iken sunucu tekrar kapandı ve baktığımızda DDoS atıldığına dair bir şeyler yazıyordu! DOS değil DDoS! Sunucunun incelenmesini ve sunucuda dos/ddos ile alakalı hiçbir şeyin olmadığını kaç kez belirtmemize rağmen kendileri incelemeyi reddediyor. Tek söyledikleri Bandwith'i kısıtlayalım, tekrar hizmete sokalım diyorlar ancak tekrardan 100Mbit'e kısıtlanacağını söylüyorlar
Tercih etmeyin, ettirmeyin.

Sanırım birileri 1G bandwith sağlamak istemiyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Şikayetvar'a yazabilirsin

Direk savcılığa gitmeyi düşünüyorum hocam, Hem zaman kaybı çok oldu hem de gelir açısından büyük kaybım oldu.

Açık açık, ddos saldırısı yaptım ama beni kısıtladılar. Bütün yasadışı camiasına sesleniyorum. Kesinlikle burayı tercih etmeyin yazmışsınız.

Dikkat edin, yarın bir tebligat almayın.

Not: Bu arada, umarım başarılı bir şekilde vurduğunuz sistemi düşürebilmişsinizdir. Konunun linkini ilettim firmaya. Hayatınızda başarılar.

Son düzenleme:
İlgili firma sizin vds'nin tüm cpu, ram ve ağ gibi kaynak tüketimlerini izleyebiliyor. 1gbit hattı sürekli meşgul etmenize izin verilmez genelde. Filezilla kurulumunda da bu kaynağın tüketimi mümkün değil tabi. Direkt size suç atmak istemem ben yanınızda değildim. Siz masum olduğunuza inanıyorsanız belki bir ihtimal dosyalarınız virüslüydü bu ağ trafiğide sizden habersiz kullanılmış olabilir. Durum böyleysede firmanın yaptığı yanlış diyemez.

Hocam ben sunucunun incelenmesini istiyorum zaten ama kendileri red ediyor. Tek bir sunucudan DDoS nasıl atacaksam adı üstünde 'distributed' yani çoklu, tek sunucum var zaten. Eğer DOS ile alakalı herhangi bir tool bulurlar ise suçumu kabul ederim.

1Gbps interneti olsa dahi, FileZilla'da yapabileceği indirme hızı 50Mbps. Dolayısıyla, oldukça çelişkili.

Setup'ta iken hocam, FileZilla'nın içinde değil teslim aldığım anda. Kendilerinin söylediği şey ise 250Mbit kullanmışım ve hatı yüke sokmuşum.

Sunucuyu teslim alalı 5dk olmadan yaşandı, bakın kurulu değil iken diyorum kuruyor iken. Ayrıca 1000Mbit değil 250Mbit kullandığımı söyleyip bir de hattı yüke soktuğumu söylüyorlar.

Kendilerinde de var konu linki, sunucuyu incelemeye alıp umarım haklının kim olduğunu öğrenmiş oluruz

Hocam 1 gigabit ev internetiniz mi var. Bundan dolayı olabilir.

Evet hocam ancak dediğim gibi hiçbir şey kurulu değil iken sadece FileZilla setup indirdim, kurar iken yaşandı.

Son düzenleme:

Anlattıklarınız kesinlikle aşırı çelişkili, filezilla setup indirdiğiniz bir sunucu 250mbps tüketim yapamaz. Firmanın size hat kullanımınızın görüntüsünü attığına eminim. Destek talebini kesikli paylaşmışsınız.

Doğru söyleyin, nereye ddos attınız?

Düzenleme: Aşırı ısrarcı tutumunuz nedeniyle, firmanın sitesinden destek talebi oluşturup, bana detaylarını aktarmalarını isteyeceğim. Eğer paylaşırlarsa, çok daha etkileyici bir konuşma yapabiliriz.

Şu anda telefonda bulunduğumdan dolayı görüntüyü iletemiyorum, ileteceğim kısa zaman içerisinde.

Dediğim gibi, DDoS için birden fazla server gerekli. Tek server ile DDoS atamam ki DoS atmak için kendi kişisel bilgilerimi verdiğim bir firmadan alacağımı düşünmek aptallık olur.

Oluşturun, benlik bir problem bulunmamakta.

Ayrıca, ben kendilerine incelemelerini ve kontrol edilmesini teklif ediyorum, kendileri red ediyorlar. Sizce ben o tool sunucuda bulunsa bu incelemeyi kabul eder miyim?

Sunucuyu satın alma amacım da web sitemi hostlamak idi, DOS için 16gb/6 Core bir sunucu almak ta aptallık olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…