Sağlamlisans.com'dan aldığım Windows 10 Home keyi neden çalışmadı?

Kendin format at. Bilgisayarcı belki KMSpico veya korsan Windows kurabilir, daha kötü olur.
Hocam ben daha önce hiç kendim format atmadım, hep bilgisayarcıya attırdım. Kendim atmayı nasıl öğrenebilirim? Bir şeyleri bozmaktan korkuyorum.

Lisansa para verdiğin gibi USB'ye para vererek istediğin kadar format atabilirsin
Bu bahsettiğiniz USB içinde Windows 10 ISO dosyaları yüklü USB mi oluyor?

Sıradan bir USB alıyorsunuz (USB fiyatları gayet ucuz, herhangi birini alın) içerisine Rufus yazılımı yardımıyla ISO dosyasını yazdırıyorsunuz. Daha sonra BIOS'a girip, boot yerinden USB belleği 1. sıraya çıkartıyorsunuz ve Save yapıp çıkıyorsunuz. Windows kurulum ekranı geliyor. Bir şeyleri bozma olasılığınız çok az, riskli bir şey değildir format.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam şimdi önce format atıp her şeyi sıfırlayacağım. Sonra da bu attığınız videodaki gibi Windows 10 yükleyeceğim, doğru mu?

Hocam şimdi önce format atıp her şeyi sıfırlayacağım. Sonra da bu attığınız videodaki gibi Windows 10 yükleyeceğim, doğru mu?

Evet. Video biraz karmaşık gelebilir, ben yine de bunu atayım.

• ISO dosyasını indiriyorsun. Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun. Rufus
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • İndirdiğin Windows 10 ISO dosyasını seçiyorsun "seç" yerinden.
  • Dosya sistemi NTFS seç. Genellikle Rufus kendisi ayarlıyor bunu.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT seç.
  • Rufus'un başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • Tamamlandıktan sonra USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, USB'i 1. sıraya al ve Save yap çık. Windows kurulum ekranı gelecek.
  • Şimdi yükle bas.
  • Lisans sorarsa, kendi lisans anahtarını gir ya da kurulum bitince girersin.
  • Lisans anahtarına göre Windows sürümünü seç.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince temiz kurulum istiyorsan tüm diskleri biçimlendir. Sil yaparak tek disk haline getirebilirsin. Yeni tıklayarak istediğin boyutta bir disk bölümü oluşturabilirsin.
  • İleri dedikten sonra Windows dosyaları yüklenecek.
  • Diğer şeyleri de yaptıktan sonra masaüstü gelecek.

Bu dediklerinizi formatı attıktan sonra mı yapacağım yoksa bu dediklerinizi direkt yapmaya başlayıp yaparken zaten format da atmış mı olacağım? Yani bu dediklerinizden ayrı olarak bir format işlemi yapacak mıyım?

Bu dediklerimi 1 kere yapman format olacaktır.

Bu dediklerimi 1 kere yapman format olacaktır.
Anladım hocam, kusura bakmayın bilgisiz olduğum için soru sorup soruyorum.
Rufus programını indirdim. Kullanacağım USB 8 GB'lık olursa bir sıkıntı çıkar mı? Çünkü en az 8 GB lık boş alan olması gerektiğini okudum. Ama 8 GB'lık flaşlarda 8 GB'ın tamamı kullanılabilir olmuyor, birkaç yüz MB eksik oluyor, ondan soruyorum. 8 GB'lık USB yeterli midir yoksa 16 GB mı kullanmak gerek?

8 GB USB yeterli olacaktır, ISO dosyası 8 GB yer bile kaplamıyor. Format için kullanacaksanız 8 GB bir USB bellek alabilirsiniz.

Anakartımın UEFI destekleyip desteklemediğini nereden öğrenebilirim?

Anakart modelini belirtirsen araştırabilirim. BIOS'a girip UEFI isimli bir şey var mı ona bakabilirsin. Windows'un arama yerine msinfo32 yazarak BIOS modu kısmında ne yazıyorsa onu gösterebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…