Sağlamlisans.com'dan aldığım Windows 10 Home keyi neden çalışmadı?

Bilgisayarı yarın bilgisayarcıya götürüp format attıracağım.
Sakın. Bilgisayarcılara güven olmaz. Kendiniz atın. Technopat'ta ve YouTube'da yüzlerce temiz kurulum içeriği var.

Eğer hala format atmamışsan;
Formatsız Home sürümüne nasıl çevirebileceğinden bahsedebilirim.
İyi olur hocam, Home sürümüne çevirmek istiyorum çünkü

Anakartının modeli nedir? Bilgisayar açılırken BIOS tuşu gözüküyordur belki.
Hocam sonunda anladım galiba, benim anakart UEFI destekliyor mu? Bilgisayar açılırken şu ekran çıkıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20220902_224700.jpg
    IMG_20220902_224700.jpg
    259,3 KB · Görüntüleme: 33
İyi olur hocam, Home sürümüne çevirmek istiyorum çünkü
Öncelikle sanal VMware, VirtualBox gibi sanallaştırma yazılımıyla Win 10 Home kuruyorsunuz.
Sanal Windows içerisinde aşağıdaki yola gidiyorsunuz ve içerisinden Core ve CoreSingleLanguage diye geçen klasörleri alıp kendi bilgisayarınıza kopyalıyorsunuz.

Kod:
C:\Windows\System32\spp\tokens\skus
1662148354150.png

Ardından; CMD yönetici açıp aşağıdaki kodu çalıştırıyorsunuz.

Kod:
cscript //nologo %windir%\system32\slmgr.vbs /rilc
cscript.exe //nologo %windir%\system32\slmgr.vbs /upk
cscript.exe //nologo %windir%\system32\slmgr.vbs /ckms
cscript.exe //nologo %windir%\system32\slmgr.vbs /cpky

1662148887850.png

Etkinleştirme alanından kendi lisansınızı girip (muhtemelen RETAIL veya OEM ise telefon etkinleştirmesi ile yapılır) etkinleştiriyorsunuz.

sku dosyalarını bulmak zor olur, uğraşamam diyorsan;

Son düzenleme:
Öncelikle sanal VMware, VirtualBox gibi sanallaştırma yazılımıyla Windows 10 Home kuruyorsunuz.
Sanal Windows içerisinde aşağıdaki yola gidiyorsunuz ve içerisinden Core diye geçen klasörleri alıp kendi bilgisayarınıza kopyalıyorsunuz.

Kod:
C:\Windows\System32\spp\tokens\skus
Eki Görüntüle 1505085

Ardından; CMD yönetici açıp aşağıdaki kodu çalıştırıyorsunuz.

Kod:
cscript //nologo %windir%\system32\slmgr.vbs /rilc

Eki Görüntüle 1505098

Etkinleştirme alanından kendi lisansınızı girip (muhtemelen Retail veya OEM ise telefon etkinleştirmesi ile yapılır) etkinleştiriyorsunuz.

Sku dosyalarını bulmak zor olur, uğraşamam diyorsan;

Bu sağlıklı bir yöntem midir? Bence değil ama format atmak istemiyorsa deneyebilir. Sistem kararsızlığı olabilir tahminimce.

Hocam sonunda anladım galiba, benim anakart UEFI destekliyor mu? Bilgisayar açılırken şu ekran çıkıyor.

Del basın ve BIOS üzerinde UEFI ile alakalı bir şey var mı ona bakın.

Bu sağlıklı bir yöntem midir? Bence değil ama format atmak istemiyorsa deneyebilir. Sistem kararsızlığı olabilir tahminimce.

Sanal makinede deneyebilirsin ;)
Gayet sorunsuz ve problemsiz Downgrade yöntemidir.

Bu söylediğiniz yazılımları yüklemek sanallaştırma için yeterli olur mu? Bir de sanal bilgisayara windows 10 home'u nasıl yükleyeceğim?
Bunun için YT üzerinde videolar mevcut. Ancak dediğim gibi yazının en altında link ile gerekli sku dosyalarını da paylaştım.

Hocam işte BIOS'a girdim. Yukarıda UEFI yazıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20220902_230839.jpg
    IMG_20220902_230839.jpg
    222,1 KB · Görüntüleme: 25
Disk biçimlendirme ekranı gelince temiz kurulum istiyorsan tüm diskleri biçimlendir. Sil yaparak tek disk haline getirebilirsin. Yeni tıklayarak istediğin boyutta bir disk bölümü oluşturabilirsin.
Hocam şimdi benim bilgisayarımda tek SSD var ama bilgisayarcı bunu en son C ve D diye iki diske bölmüştü. Ben de format atarken böyle ayarlayabilir miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı