Sağlamlisans.com'dan aldığım Windows 10 Home keyi neden çalışmadı?

Hocam şimdi benim bilgisayarımda tek SSD var ama bilgisayarcı bunu en son C ve D diye iki diske bölmüştü. Ben de format atarken böyle ayarlayabilir miyim?

Evet, ayarlayabilirsin. Sil diyerek tek disk yapabilirsin. Daha sonra yeni diyerek girdiğin boyuta göre D diskini oluşturabilirsin. Bence tek disk yani C olarak kullan sadece.

Hocam ben en iyisi direkt format atayım. Zaten bilgisayarda virüs var mı diye şüpheleniyordum. Öylesi daha sağlıklı olur.
Sorun değil. Yine böyle bir şeye ihtiyacın olursa yöntemi uygulayabilirsin. Ya da başkasına faydası olur.

@Prime777 yöntemi denemeni öneririm ;) Sağlıklı olup olmadığına o şekilde karar verebilirsin.

@Prime777
hocam sağ olun sayenizde yapmam gerekenleri iyice anladım. Size sormak istediğim son üç soru kaldı:

1. Bu iş için kullanacağım USB'yi daha sonra içindekileri silip normal olarak kullanmaya devam edebilir miyim? Çünkü elimde kullandığım sadece bir tane 8 GB'lık USB var.

2. Benim bilgisayarımın USB portlarında biraz sıkıntı var, bazen bağlantı kopabiliyor. İşlem esnasında bağlantı koparsa sıkıntı çıkar mı?

3. Bazen format attıktan sonra başka sürücüler veya başka uygulamalar yüklemek gerekebiliyor. Mesela bazen formattan sonra monitöre görüntü gelmiyor ve bunun gibi sıkıntılar çıkabiliyor. Ben format attıktan sonra bu tarz sıkıntılarla karşılaşır mıyım? Karşılaşmamak için yapmam gereken ek bir şey var mı? Veya bilgisayarım formattan sonra aynen eskisi gibi devam eder mi?

Bu sorularıma da cevap verirseniz sevinirim.

@Prime777
Hocam sağ olun sayenizde yapmam gerekenleri iyice anladım. Size sormak istediğim son üç soru kaldı:

1. bu iş için kullanacağım USB'yi daha sonra içindekileri silip normal olarak kullanmaya devam edebilir miyim? Çünkü elimde kullandığım sadece bir tane 8 GB'lık USB var.

2. benim bilgisayarımın USB portlarında biraz sıkıntı var, bazen bağlantı kopabiliyor. İşlem esnasında bağlantı koparsa sıkıntı çıkar mı?

3. bazen format attıktan sonra başka sürücüler veya başka uygulamalar yüklemek gerekebiliyor. Mesela bazen formattan sonra monitöre görüntü gelmiyor ve bunun gibi sıkıntılar çıkabiliyor. Ben format attıktan sonra bu tarz sıkıntılarla karşılaşır mıyım? Karşılaşmamak için yapmam gereken ek bir şey var mı? Veya bilgisayarım formattan sonra aynen eskisi gibi devam eder mi?

Bu sorularıma da cevap verirseniz sevinirim.

1. Windows'u kurduktan sonra USB belleğin içine Windows ISO dosyası varsa, yeni bir klasör oluşturup onun içine dosyalarınızı atarsanız Windows kurulum dosyalarıyla çakışmaz.
  2. İşlem esnasında bağlantı koparsa Windows kurulumu yarıda kalabilir, tekrar kuruluma başlarsınız. Belki bir ihtimal bağlantı kopunca USB içerisindeki dosyalardan veri kaybı olabilir. Böyle bir durum olursa ISO'yu tekrar yazdırırsınız başka bilgisayardan.
  3. Windows 10, sizin sürücülerinizi yükleyecektir. Güncellerini kendiniz anakart üreticinizin sitesine gidip yükleyebilirsiniz. Driver güncelleyici programlara gerek yoktur. Monitöre görüntü gelmeme sorunu gibi bir şey yaşayacağınızı düşünmüyorum. Sorun çıkarsa, konu açarsınız ve yardım ederiz. Sürücülerini yükleyip, Windows'u güncelleyip ve gerekli Windows optimizasyonları yaptıktan sonra sağlıklı bir şekilde bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.

1. Windows'u kurduktan sonra USB belleğin içine Windows ISO dosyası varsa, yeni bir klasör oluşturup onun içine dosyalarınızı atarsanız Windows kurulum dosyalarıyla çakışmaz.
  2. İşlem esnasında bağlantı koparsa Windows kurulumu yarıda kalabilir, tekrar kuruluma başlarsınız. Belki bir ihtimal bağlantı kopunca USB içerisindeki dosyalardan veri kaybı olabilir. Böyle bir durum olursa ISO'yu tekrar yazdırırsınız başka bilgisayardan.
  3. Windows 10, sizin sürücülerinizi yükleyecektir. Güncellerini kendiniz anakart üreticinizin sitesine gidip yükleyebilirsiniz. Driver güncelleyici programlara gerek yoktur. Monitöre görüntü gelmeme sorunu gibi bir şey yaşayacağınızı düşünmüyorum. Sorun çıkarsa, konu açarsınız ve yardım ederiz. Sürücülerini yükleyip, Windows'u güncelleyip ve gerekli Windows optimizasyonları yaptıktan sonra sağlıklı bir şekilde bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.
Anladım hocam sağ olun bütün sorularıma çok güzel bir şekilde cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Yarın sayenizde formatı atacağım inşallah 👍

@Prime777 hocam son bir şey daha aklıma takıldı mazur görün 😅 Şimdi Technopat sosyal'de yeni bir konu açılıp Microsoft'un ISO dosyalarının güncellendiğinin söylendiğini gördüm. Paylaştığınız linkteki ISO dosyaları güncel mi? Veya değilse bir sıkıntı olur mu?

@Prime777 hocam son bir şey daha aklıma takıldı mazur görün 😅 şimdi Technopat Sosyal'de yeni bir konu açılıp Microsoft'un ISO dosyalarının güncellendiğinin söylendiğini gördüm. Paylaştığınız linkteki ISO dosyaları güncel mi? Veya değilse bir sıkıntı olur mu?

Daha denemedim ama Recep Baltaş paylaştığına göre sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Zaten resmi ISO dosyası'nın güncellenmiş hali.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı