Sağlamlisans.com'dan aldığım Windows 10 Home keyi neden çalışmadı?

ISO dosyasını indiriyorsun
Bir de bu ISO dosyası pro gibi, home gibi özel bir Windows 10 sürümünün değil de genel olarak hepsini kapsayan bir dosya değil mi? Ben özellikle Windows 10 Home yüklemek istediğim için soruyorum.

Bir de bu ISO dosyası Pro gibi, Home gibi özel bir Windows 10 sürümünün değil de genel olarak hepsini kapsayan bir dosya değil mi? Ben özellikle Windows 10 Home yüklemek istediğim için soruyorum.

Evet, format ekranında istediğin sürümü seçerek o sürümü yükleyebilirsin.

Anakart modelini belirtirsen araştırabilirim. BIOS'a girip UEFI isimli bir şey var mı ona bakabilirsin. Windows'un arama yerine msinfo32 yazarak BIOS modu kısmında ne yazıyorsa onu gösterebilirsin.
Sistem bilgisi kısmına girip baktım. Orada BIOS Modu: Eski diye yazıyor. Bu ne anlama geliyor?

Sistem bilgisi kısmına girip baktım. Orada BIOS modu: Eski diye yazıyor. Bu ne anlama geliyor?

Legacy BIOS yani MBR olarak yazdırman anlamına geliyor ancak Windows'u MBR olarak kurduysan öyle der, kesin olarak bilgi vermez yani. Anakartını internete yazarak araştırmak ya da BIOS'a girip UEFI modu var mı diye bakmak daha mantıklı.

Hocam BIOS kısmına nasıl girebilirim? Galiba özel bir tuş kombinasyonu oluyormuş.

Hocam BIOS kısmına nasıl girebilirim? Galiba özel bir tuş kombinasyonu oluyormuş.

Anakartının modeli nedir? Bilgisayar açılırken BIOS tuşu gözüküyordur belki.

Evet bilgisayar açılırken sanki öyle bir şey yazıyordu. Bilgisayarı kapatıp açıp bir bakayım, sonra size söylerim.

Hocam CPU-Z ile anakart modeline baktım.
Gigabyte Technology H61M-DS2
Model bu.

Son düzenleme:
Evet bilgisayar açılırken sanki öyle bir şey yazıyordu. Bilgisayarı kapatıp açıp bir bakayım, sonra size söylerim.

Hocam CPU-Z ile anakart modeline baktım.
Gigabyte Technology H61M-DS2
Model bu.

Senin anakartın rev diye başka modelleri de varmış. Rev 2.2 modelinin UEFI desteği var olarak gözüküyor ama rev 1.0 olanın gözükmüyor.

Hocam CPU-Z şu şekilde gösteriyor. Benimki muhtemelen eskidir. Bir de format atarken bu UEFI nin çok önemi var mı?

Dosya Ekleri

• CPUZ.png
    15,6 KB · Görüntüleme: 31
Hocam CPU-Z şu şekil gösteriyor. Muhtemelen eskidir. Bir de format atarken bu UEFI'nin çok önemi var mı?

UEFI desteklememesi için anakartın bayağı eski olması lazım. Belki destekliyordur, BIOS'a girip kendiniz bakabilirsiniz. İnternette UEFI desteklemesiyle alakalı bir şey bulamadım Gigabyte sitesi hariç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…