Sağlamlisans'tan hangi W10 lisansı alınmalı?

bayara

Hectopat
Daha fazla  
Sağlamlisans'ın önerildiğini gördüm, oradan almayı düşünüyorum.
-Windows 10 Pro Lisans Key.
-Windows 10 Pro OEM Lisans Key.
-Windows 10 Pro Retail Key.

Bu üçü arasında ne fark var? Hangisini almalıyım?

Ya da Home key mi, hangisi olmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
OEM key tek bir bilgisayar için kullanılır ve kaldırılamaz, RETAİL key ise tek bir bilgisayar için kullanılabilir ve kalkabilir. "Windows 10 Pro Lisans Key" de büyük ihtimal alta ki ikisinden biri.

-Windows 10 Pro lisans key.
-Windows 10 Pro OEM lisans key.
-Windows 10 Pro Retail key.

Bildiğim kadarıyla OEM key etkinleştirdiğinizde şu anki kullandığınız anakarta gömülür ve başka bilgisayarlarda kullanamazsınız. Retail key birden fazla kullanım içindir. Windows 10 Pro da ortalama bir Home kullanıcısının özellikleri + olarak Hyper-v gibi teknolojileri de bulunmaktadır.

-Windows 10 Pro Lisans Key.
-Windows 10 Pro OEM Lisans Key.
-Windows 10 Pro Retail Key.

Kullanım amacınıza bağlı. Bilgisayarınız ev bilgisayarı ise ve oyun oynayacaksanız Home, Ama işyerinde ki bir bilgisayar ise Pro sürümünü kullanabilirsiniz.

Amazondan aldığım retail key korsan sitelerde paylaşılmış çalıntı bir lisans çıktı. 2 hafta sonra da geçersiz oldu. Bu siteyi bilmiyorum ama ucuza satılıyorsa bit yeniği vardır diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı