Sağlamlisans'tan Windows 11'in hangi sürümü alınmalı?

msport

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba. Fredoss şekilde laptop aldım. Windows 11 kurmak istiyorum. Key alacağım fakat güvenli olup olmadığı hakkında bilgim yok. Sormak istediğim bazı şeyler var:

1-Hangi Windows 11 sürümünü almalıyım?
2-Aldığım key Retail mi yoksa OEM key mi olmalı?
3-Sağlamlisans güvenli midir?
4-Key'ler güvenlik açısından bir sıkıntı yaşatır mı?

Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim.
(Bütçem 100 TL, ve Key'in güvenli olması ilk önceliğim)

Güvenilir site sürekli alışveriş yapıyorum ben.

OEM almanız daha mantıklı olacaktır. Size özel olur en azından key.

Güvenlik açısından hiçbir problem yok Windows etkinleştirme bölümüne giriyorsunuz.

Merhaba. Fredoss şekilde laptop aldım. Windows 11 kurmak istiyorum. Key alacağım fakat güvenli olup olmadığı hakkında bilgim yok. Sormak istediğim bazı şeyler var:

1-Hangi Windows 11 sürümünü almalıyım?
2-Aldığım key Retail mi yoksa OEM key mi olmalı?
3-Sağlamlisans güvenli midir?
4-Key'ler güvenlik açısından bir sıkıntı yaşatır mı?

1-Ev kullanıcısıysanız Home ama bana kalırsa Pro
2-Oem key sadece cihazda çalışır , anakart değiştinizse key gider.Reatil key ise microsoft hesabınıza gömülü kalır.
3-Güvenilir
4-Çıkarmaz

1-hangi Windows 11 sürümünü almalıyım?
2-aldığım key Retail mi yoksa OEM key mi olmalı?
3-sağlamlisans güvenli midir?
4-key'ler güvenlik açısından bir sıkıntı yaşatır mı?

1. Bu size bağlı. Home'ya da Pro seçmelisiniz, bana kalırsa Home seçin. Pro biraz daha kurumsal özellikleri var yani sıradan bir ev kullanıcısının pek işine yarayan özellikler değil. Sistem iyiyse Home veya Pro çok da fark etmez performans açısından.
  2. Bu size bağlı. Retail Lisans'ı Microsoft hesabıyla eşitlerseniz kaybolmaz yani kayıtlı Microsoft hesabını girince lisans geri gelir. OEM ise anakarta gömülür ve kaybolmaz. Yeni bir PC'ye OEM lisansı aktarmaya bakarsak Retail lisans daha kolay aktarılıyor.
  3. Sağlam lisans bence güvenli ve çoğu kişi tarafından önerilen bir site olduğunu düşünüyorum.
  4. Şu ana kadar güvenlik açığı yaşatanı görmedim.

Güvenilir site sürekli alışveriş yapıyorum ben.

OEM almanız daha mantıklı olacaktır. Size özel olur en azından key.

Güvenlik açısından hiçbir problem yok Windows etkinleştirme bölümüne giriyorsunuz.

Size özel derken anakarta işlendiği için başka bir bilgisayarımda kullanamam değil mi?

1. Bu size bağlı. Home'ya da Pro seçmelisiniz, bana kalırsa Home seçin. Pro biraz daha kurumsal özellikleri var yani sıradan bir ev kullanıcısının pek işine yarayan özellikler değil. Sistem iyiyse Home veya Pro çok da fark etmez performans açısından.
  2. Bu size bağlı. Retail Lisans'ı Microsoft hesabıyla eşitlerseniz kaybolmaz yani kayıtlı Microsoft hesabını girince lisans geri gelir. OEM ise anakarta gömülür ve kaybolmaz. Yeni bir PC'ye OEM lisansı aktarmaya bakarsak Retail lisans daha kolay aktarılıyor.
  3. Sağlam lisans bence güvenli ve çoğu kişi tarafından önerilen bir site olduğunu düşünüyorum.
  4. Şu ana kadar güvenlik açığı yaşatanı görmedim.

Hocam Key'i maillerime attıktan sonra herhangi bir zaman içinde Key'i kullanabilirim değil mi? 1 ay içinde kullanılmazsa Key'in iptal olma durumu filan oluyor mu?

Bir de eğer bir sıkıntı yaşarsam sağlamlisans destek sağlıyor mu?

Destek sağlarlar, istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Biraz fazla soru oldu ama bir sorum daha var. Link paylaşmak yasak değil ise atacağım linkteki Windows'un Retail olup olmadığına bakma şansınız var mı? (açıklamada Retail yazıyor ama emin olup almak istiyorum daha önce tecrübem olmadı ve bilgi sahibi değilim bu konuda)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı