Sağlamlisans'tan Windows 11'in hangi sürümü alınmalı?

Biraz fazla soru oldu ama bir sorum daha var. Link paylaşmak yasak değil ise atacağım linkteki Windows'un Retail olup olmadığına bakma şansınız var mı? (açıklamada Retail yazıyor ama emin olup almak istiyorum daha önce tecrübem olmadı ve bilgi sahibi değilim bu konuda)
Retail yazıyorsa retail keydir ama atabilirsiniz sıkıntı yok. Forum , +18 link olmadıkça karışılmıyor linke.

Hocam Key'i maillerime attıktan sonra herhangi bir zaman içinde Key'i kullanabilirim değil mi? 1 ay içinde kullanılmazsa Key'in iptal olma durumu filan oluyor mu?

Kullanabilirsin, neden iptal olsun?

Bunu almayı düşünüyorum.

OEM lisans. Yani anakarta gömülür. Ayrıca, Windows 11 lisansı yerine Windows 10 lisansı daha ucuzsa Windows 10 lisansı alabilirsiniz. Windows 10 lisansları Windows 11 için geçerli, Windows 11 lisansları ise Windows 10 ile gene geçerli. Yani hangisi ucuzsa onu almak daha mantıklı bence.

1-Hangi Windows 11 sürümünü almalıyım?
2-Aldığım key Retail mi yoksa OEM key mi olmalı?
3-Sağlamlisans güvenli midir?
4-Key'ler güvenlik açısından bir sıkıntı yaşatır mı?

1- Fark etmez. İkisi de hemen herkesin işini görür. Ben bir gün bitlocker kullanma ihtimali ve grup ilkesi düzenleyicisine(gpedit.msc) daha kolay ulaşmak için Windows 10 pro lisansı almıştım üç yıl önce.
2- İkisi de iş görür. Yeter ki MAK lisansı olmasın. Bunların iptal edilme ihtimali var. Benim şansıma 10 liraya aldığım MAK lisansı üç yıldır sapasağlam çalışıyor. Bu esnada dört tane bilgisayarda kullandım. Şahsıma ait bu bilgisayarda Windows 11 yükseltmesi yapıp geri Windows 10'a döndüğümde(nasıl olduysa artık) retail hale döndüğünü fark ettim. :D Geri dönelim. Retail, şahsa özel, bir cihazlık ve gerektiğinde bilgisayardan kaldırılıp başka bir bilgisayarda kullanılabilen ve diğer ikisine göre daha pahalıya mal olan lisanstır. OEM ise sadece bir bilgisayarda kullanılır ve taşınamaz. Bu lisans anakart seri numarası ile eşleştirilir. Yeni bilgisayar alınırsa veya mevcut olanın anakartı değişirse yeniden lisans almak gerekir. MAK ise çok sayıda bilgisayarda kullanılabilir. Microsoft hesabı ile eşleştirme yapılır. Satıcılar buna sadece "dijital lisans" yazar. Retail veya OEM yazmıyorsa MAK lisansıdır.
3- Güvenlidir.
4- Lisans anahtarlarının bilgisayar güvenliği ile alakası yoktur. Sıkıntı çıkmaz.

Not: Daha ucuza Windows 10 lisansı varsa, onu alarak da kullanabilirsin. Ücretsiz Windows 11 yükseltmesi hakkı var. İkinci bir konu da az çok MS Office kullanıyorsan Windows+Office paketlerini de alabilirsin. Onlar da ucuz sayılır. Windows'un yanında ofis programları da lisanslı olur.

1- Fark etmez. İkisi de hemen herkesin işini görür. Ben bir gün BitLocker kullanma ihtimali ve grup ilkesi düzenleyicisine(gpedit.msc) daha kolay ulaşmak için Windows 10 Pro lisansı almıştım üç yıl önce.
2- İkisi de iş görür. Yeter ki MAK lisansı olmasın. Bunların iptal edilme ihtimali var. Benim şansıma 10 liraya aldığım MAK lisansı üç yıldır sapasağlam çalışıyor. Bu esnada dört tane bilgisayarda kullandım. Şahsıma ait bu bilgisayarda Windows 11 yükseltmesi yapıp geri Windows 10'a döndüğümde(nasıl olduysa artık) Retail hale döndüğünü fark ettim. :D Geri dönelim. Retail, şahsa özel, bir cihazlık ve gerektiğinde bilgisayardan kaldırılıp başka bir bilgisayarda kullanılabilen ve diğer ikisine göre daha pahalıya mal olan lisanstır. OEM ise sadece bir bilgisayarda kullanılır ve taşınamaz. Bu lisans anakart seri numarası ile eşleştirilir. Yeni bilgisayar alınırsa veya mevcut olanın anakartı değişirse yeniden lisans almak gerekir. MAK ise çok sayıda bilgisayarda kullanılabilir. Microsoft hesabı ile eşleştirme yapılır. Satıcılar buna sadece "dijital lisans" yazar. Retail veya OEM yazmıyorsa MAK lisansıdır.
3- Güvenlidir.
4- Lisans anahtarlarının bilgisayar güvenliği ile alakası yoktur. Sıkıntı çıkmaz.

Not: Daha ucuza Windows 10 lisansı varsa, onu alarak da kullanabilirsin. Ücretsiz Windows 11 yükseltmesi hakkı var. İkinci bir konu da az çok MS Office kullanıyorsan Windows+Office paketlerini de alabilirsin. Onlar da ucuz sayılır. Windows'un yanında ofis programları da lisanslı olur.

Office olarak ne önerirsiniz peki. Office'de almayı düşünüyorum.

Hocam Windows 10 lisanslarını Windows 11 için kullanma olayı belirli bir süre içerisinde mi geçerli? Bir de attığınız linketini alırsam yeni bir bilgisayar aldığımda lisans almama gerek kalır mı?

Office olarak ne önerirsiniz peki. Office'de almayı düşünüyorum.

Hocam Windows 10 lisanslarını Windows 11 için kullanma olayı belirli bir süre içerisinde mi geçerli? Bir de attığınız linketini alırsam yeni bir bilgisayar aldığımda lisans almama gerek kalır mı?
Sınırsız süreliğine.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı