SağlamLisans'tan Windows lisansı alınır mı?

• Konuyu başlatan Eneswqe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 318
SağlamLisans'tan Windows 11 lisansı alınır mı? Şu ürünler arasında ki fark ne Windows 11 Pro Retail Lisans Key Satın Al | SaglamLisans bir de Windows 11 Pro Key Satın Al | Sağlam Lisans bu aralarındaki fark ne ve bir de Windows 11 Pro OEM lisansı var OEM hazır sistemler için mi?

OEM lisans, üreticinin bilgisayarına özel bir lisansdır ve yalnızca bu bilgisayar için geçerlidir. Retail lisans ise, kullanıcının istediği bilgisayara yükleyebileceği bir lisansdır.

Komuta gerek yok hocam. Lisans bulunsun. Yine de 300 liraya retails, OEM ve düz 11 Pro'nun farkı nedir?

Maalesef hiçbir şey anlamadım hocam.

Şöyle örnek bir OEM key aldın ve bilgisayarına yazdın. Daha sonra anakartı değiştirmek istedin ancak OEM key kullandığın anakarta bağlı. Bunu ancak Microsoft yetkilileriyle görüşerek OEM keyini kayıtlı anakartından aldırabilirsin. Başka şansın yok. Eğer yeni anakartına yazarsan Microsoft bunu ileri zamanlarda 2 anakartta kullanıldığını anlar ve key devre dışı kalır.

Komuta gerek yok hocam. Lisans bulunsun. Yine de 300 liraya retails, OEM ve düz 11 Pro'nun farkı nedir?

Donanım değişmeyecekseniz OEM alın, ileride değişirseniz Retail.

Şahsen almadım ama güvenilir site yani bir sorununu görmedim.

Ayrıca OEM lisans anakarta gömülüyor her formatta durur. Retail tek seferlik. Tek seferlik dediğim format sonrası ekstra yine girmeniz gerekir.
Microsoft hesabımla oturum açınca kendiliğinden etkinleşiyor, key filan girmiyorum.

Şöyle örnek bir OEM key aldın ve bilgisayarına yazdın. Daha sonra anakartı değiştirmek istedin ancak OEM key kullandığın anakarta bağlı. Bunu ancak Microsoft yetkilileriyle görüşerek OEM keyini kayıtlı anakartından aldırabilirsin. Başka şansın yok. Eğer yeni anakartına yazarsan Microsoft bunu ileri zamanlarda 2 anakartta kullanıldığını anlar ve key devre dışı kalır.

Donanım değişmeyecekseniz OEM alın ileride değişirseniz Retail.

Yani Retail en iyisi. Bende de Retail var ama format atınca kaldı.

Donanım değişmeyecekseniz OEM alın, ileride değişirseniz Retail.
Yeni anakart düşünüyorum oem alıp bir daha oem alsak olur mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı