Sağlayıcı değiştirmek ping düşürür mü?

Jake Peralta

Kilopat
Arkadaşlar şu an Türk Telekom kullanıyoruz. Eski evde ping değerleri iyiydi ama yeni evde çok da iyi değil. ISS değiştirirsek ping düşer mi? Yoksa bu altyapı ile mi alakalı?
Merak ettiğim için soruyorum.

Arkadaşlar şu an Türk Telekom kullanıyoruz. Eski evde ping değerleri iyiydi ama yeni evde çok da iyi değil. ISS değiştirirsek ping düşer mi? Yoksa bu altyapı ile mi alakalı?
Merak ettiğim için soruyorum.
Altyapı ile alakalıdır ping olayı İSS fark etmez. Sonuçta hepsi aynı altyapıyı kullanıyor.

Alanya'da superonline kullanırken discord pingim 60 civarındaydı. Oyunlarda da benzer pingler alıyordum. Bitlis'e taşındım ve hattımı buraya nakil ettirdim. Buradaki pingim 83 ten aşağı olmadı. İki şehirde de altyapım ttnet'di. Belki faydası olur diye ve fiyatından dolayı millenicom a geçiş yaptım. Ping de herhangi bir değişiklik yaşamadım.

Bu doğru değil. Mesela Netspeed kullanırken daha yüksek ping alıyorum çünkü bazı sorunları var ancak düzeltiliyor.
Netspeed, Turknet, Milenicom, Superonline, Vodafone Net vs. bu firmaların hepsi TT altyapısını kullanıyor. Ben daha duymadım TT'den Turknet'e geçince pingim düştü diyen birini. Hız yükselir veya alçalır o paket ve firma ile alakalıdır ping altyapı ile alakalıdır.
Alanya'da superonline kullanırken discord pingim 60 civarındaydı. Oyunlarda da benzer pingler alıyordum. Bitlis'e taşındım ve hattımı buraya nakil ettirdim. Buradaki pingim 83 ten aşağı olmadı. İki şehirde de altyapım ttnet'di. Belki faydası olur diye ve fiyatından dolayı millenicom a geçiş yaptım. Ping de herhangi bir değişiklik yaşamadım.
İl değişmişsiniz normal bir durum ki fiberden VDSL ya da ADSL'e geçince de aynısı olur. Hız ve geçikme süreleri artar keza aynı şehirlerde aynı altyapıda dahi fark eder bu hızlar.
Yanlış bilgi. Hepsi aynı altyapıyı kullanmıyor. En azından yurtiçinde belirli bir alan dahilinde.
Yanlış bilgi değil genel bilgi diyelim ona şuanda ülkemizin her yerinde TT altyapısı hakimdir. Turknet, Kablonet, Superonline vs. bunların altyapısının oranı çok düşüktür. Büyükşehirlerde bazı semtlerde veyahut nisbeten büyük sitelerde karşılaşırsınız bu firmaların altyapısı ile ancak Türkiye genelinde yaygın olarak TT altyapısını kullanır bu firmalar ping aynıdır ama paket farkından dolayı hızlar değişir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı