Sağlık durumuma göre mekanik mi yoksa membran klavye mi almalıyım?

jakhesli

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba ben bu zamana kadar herhangi bir oyuncu klavyesi kullanmadım düz bildiğimiz klavyelerden kullanıyordum. FPS oyunları veya tuşlara spam yapmam gereken türlü türlü oyunu oynuyorum.

Mekanik klavye mi alsam acaba diye düşünürken tuşlara uzun ve sert basmalarda kolumda oluşan sağlık problemi ve ağrıların ortaya çıkabildiği aklıma geldi.

Bu koşullara bakılarak sizce uzun kullanımda kolumu mekanik klavye mi yoksa membran klavye mi daha çok ağrıtır? Oyun oynarken hangisinde tuşlara basmam daha kolay olur? Herhangi bir fark yoksa da belirtebilirsiniz çok uzmanı olduğum bir konu değil. Şimdiden teşekkürler.

Ben membran klavyeden mekaniğe geçtiğim zaman elimin daha az yorulduğunu gözlemledim, tabi switchden switche değişiyor olabilir razer yeşil switchini kullanıyorum ben.

Öncelikle elini ağrıtacak olan durum mekanik klavyenin tuş yüksekliğidir. Ortopedik bir bilek desteğiyle rahatlıkla kullanabilirsin. Sonrasında mekanik klavyelerde Switch özellikleri devreye girer. Daha kısa basım mesafesi ve düşük dirençliler en rahatları. Low Profile Switch'ler senin için daha mantıklı bir tercih olacaktır. Genelde bu tür klavyelerde tuş yüksekliği de az olduğundan bilek desteksiz de uzun saatler kullanmana olanak tanır. Basış mesafesi çok düşük ve basımı çok hassastır. Parmak dinlendirirken bile fark etmeden basabilirsin. Membranları da tuşları zamanla eski yumuşaklığını kaybettiğini düşündüğümden fazla tercih etmiyorum. Birbirine süren plastik parçalı bir aksamı var çünkü.

Bir tuşa basarken bile ağrı oluşuyorsa önce bu sağlık sorununuzu halledin. Halledene kadar oyun oynamak vs. önceliğiniz olmamalı. Mekanik klavyeler kademeli olduğundan daha çok sıkıntı yaratabilir.
Öncelikle sağlık durumum konusunda çok fazla detay vermek istemedim ama bu sağlık sorununuzu halledin demek fazla üstten bir cevap oluyor. Sorduğum soru bu olmamakla beraber siz halledin uyarısı yapmadan önce ben tedavi olmayı denemişimdir diye düşünüyorum. Tamemen tedavisi yok ve senelerdir olan kronik bir durum yani hadi dediğimizde geçmediği gibi tamamen de geçmiyor sadece ağrı fizik tedavilerle ve egzersizlerle azaltılabiliyor. Anlayabileceğinizi düşünerekten şimdiden teşekkürler.

Ben membran klavyeden mekaniğe geçtiğim zaman elimin daha az yorulduğunu gözlemledim, tabi switchden switche değişiyor olabilir razer yeşil switchini kullanıyorum ben.
Red switch en ufak kuvvet uygulasanız bile algılayacağı için mekanik tercih etmek daha mantıklı gibi. Switche ve klavyeye göre değişebilir.

Ben kendim hem Red hem Blue hem normal klavye kullanmış olarak yarın ihtiyacım olsa ve alacak olsam yine Red Switch alırım

Hepinize çok teşekkürler özellikle red switche daha dikkatli bakacağım mekanik klavyeye biraz daha aklım kaydı önerileriniz sayesinde.

Öncelikle elini ağrıtacak olan durum mekanik klavyenin tuş yüksekliğidir. Ortopedik bir bilek desteğiyle rahatlıkla kullanabilirsin. Sonrasında mekanik klavyelerde Switch özellikleri devreye girer. Daha kısa basım mesafesi ve düşük dirençliler en rahatları. Low Profile Switch'ler senin için daha mantıklı bir tercih olacaktır. Genelde bu tür klavyelerde tuş yüksekliği de az olduğundan bilek desteksiz de uzun saatler kullanmana olanak tanır. Basış mesafesi çok düşük ve basımı çok hassastır. Parmak dinlendirirken bile fark etmeden basabilirsin. Membranları da tuşları zamanla eski yumuşaklığını kaybettiğini düşündüğümden fazla tercih etmiyorum. Birbirine süren plastik parçalı bir aksamı var çünkü.

Şu ana kadar bu konuda aldığım en profesyonel yorumlardan biri oldu çok teşekkür ederim. Önerilerinize göre daha fazla araştırma yapıp kendime uygun switchi bulmayı deneyeceğim.

Öncelikle sağlık durumum konusunda çok fazla detay vermek istemedim ama bu sağlık sorununuzu halledin demek fazla üstten bir cevap oluyor. Sorduğum soru bu olmamakla beraber siz halledin uyarısı yapmadan önce ben tedavi olmayı denemişimdir diye düşünüyorum. Tamemen tedavisi yok ve senelerdir olan kronik bir durum yani hadi dediğimizde geçmediği gibi tamamen de geçmiyor sadece ağrı fizik tedavilerle ve egzersizlerle azaltılabiliyor. Anlayabileceğinizi düşünerekten şimdiden teşekkürler.

Hepinize çok teşekkürler özellikle red switche daha dikkatli bakacağım mekanik klavyeye biraz daha aklım kaydı önerileriniz sayesinde.

Şu ana kadar bu konuda aldığım en profesyonel yorumlardan biri oldu çok teşekkür ederim. Önerilerinize göre daha fazla araştırma yapıp kendime uygun switchi bulmayı deneyeceğim.
Bu durumda klavyeyle oyunu minimuma indirmen gerek. Hiç geçmeyecek bir şeyse her klavyede sorun olacaktır. Gamepadler çok daha az yoruyor.

Ayrıca böyle bir cevap vermenize gerek yok ben sizin nasıl biri olduğunuzu bilmekle mükellef değilim, olsam dahi bilmem mümkün değil. Technopat'ta da "doktorum bana enfeksiyonum olduğumu söyledi ve ilaç yazdı sizce doktora inanmalı mıyım? Beynimde tümör olduğunu düşünüyorum." Tarzı saçmalıkta konu açan insanlar bile var. Yani toplumca sorunu çözmektense etrafından dolanma huyumuz olduğundan ben de nasıl biri olduğunuzu bilmediğimden iki taraf için de uygun olacak bir tavsiye verdim.

Ben bunun normalini kullanıyorum ama mağazada low profile modelini de deneyimleme fırsatım oldu. Malzeme kalitesi ve Corsair farkı ilk kullanımda kendini hissettiriyor.

Ben de şahsen sağlığıma senelerdir bu konuda dikkat etmeye çalışıyorum. Günün ortalama 16 saati PC başında geçince önem arz ediyor. Karpal tünel ve kolda/omuzlarda kas ağrıları yanı sıra oturduğun alanın bile ergonomik olarak bedenini desteklemesi çok önemli. Ek olarak pc başından kalkmak üzereyken ense ve set yoğuran uygun fiyatlı bir masaj aleti kullanmak da daha kaliteli bir uyku almana destek olacaktır.

bonus 10.jpg

Son düzenleme:

Ben bunun normalini kullanıyorum ama mağazada low profile modelini de deneyimleme fırsatım oldu. Malzeme kalitesi ve Corsair farkı kendini ilk kullanımda kendini hissettiriyor.

Ben de şahsen sağlığıma senelerdir bu konuda dikkat etmeye çalışıyorum. Günün ortalama 16 saati PC başında geçince önem arz ediyor. Karpal tünel ve kolda/omuzlarda kas ağrıları yanı sıra oturduğun alanın bile ergonomik olarak bedenini desteklemesi çok önemli. Ek olarak pc başından kalmak üzereyken ense ve set yoğuran uygun fiyatlı bir masaj aleti kullanmak da daha kaliteli bir uyku almana destek olacaktır.

Eki Görüntüle 1589163

Bu konuda fiziksel bir sıkıntıyla baş etmediğimizde bile bahsettiğiniz şeylerin önlem olarak yapılmasının ne kadar önemli olduğunu son 3-4 senede ben de üzücü bir şekilde deneyimledim gerçekten.

Öneri olarak gönderdiğiniz klavye maalesef şu anlık bütçe sınırımı biraz aşıyor ama aynı ayarda Corsair'den daha kalitesiz bile olsa bulabileceğim şeyler vardır onları araştıracağım.

Setup'unuzda benim asıl ilgimi çeken şey bilek desteği oldu hayatımda hiç kullanmadım ama çok rahatlatıcı gözüküyor ergonomik olanlarını araştırmaya başlayacağım klavyeye ek olarak alma fikri çok cazip geldi. Ayrıca tekrardan zaman ayırıp tavsiyelerde bulunduğunuz için çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı