Sağlıkçı olmak vs subay olmak

İlla her asker olanın dağda terörist kovalamadığını söyleyeyim. Evrak işleri ile uğraşan karargahta da askerler var. Olmak isterseniz onları da hedefleyebilirsiniz.

Ayrıca şu an insansız kara/deniz/hava araçları hepsi var. Mayın temizleme araçları, onlarca farklı zırhlı araç var. Yani o günde elli şehit haberi gelinen yıllar geride kaldı. Şu an Suriye'nin iç kesimleri hariç sınır bölgesi artık temizlendi. Irak sınırı temizlendi. Yani demem o ki hayalinizse tercih edin içinizde bir gram şüphe varsa ailenizi üzmenize değmez o şüphe.

Başta aklımda başvuru zamanı havacı alımı açık olursa havacı olmak şansım iyi giderse batı çıkarsa çok güzel olur.

Aileniz dedi diye sağlığa yönelmeyin sağlık mesleği çok zor bir meslektir ablamdan biliyorum. Bir yanlış hatanızda bir insanın hayatına bile maal olabilirsiniz. Eğer subay olmak istiyorsanız subay olun.

Aileniz dedi diye sağlığa yönelmeyin sağlık mesleği çok zor bir meslektir ablamdan biliyorum. Bir yanlış hatanızda bir insanın hayatına bile maal olabilirsiniz. Eğer subay olmak istiyorsanız subay olun.
Ailemizde herkes dahil sağlıkçı olmamı istiyor dedem ise Subay olmamı destekliyor ama ben Subay'lıktan ilermeyi düşüyorum herkese teşekkür ederim fikirleriniz için çok çok teşekkür ederim.

Aklım çok karışık 4 yıllık üniversite sonra dış alımlar ile subay olmak istiyordum ama bir yandan ailem sağlık alanından ilerlememi istiyor. Sağlık meslek lisesinde okuduğum için yani üniversite sınavında alacağım puan Max 280-300 arası zaten. Sağlık alanı seçersem ek puan olayı varmış. Sizce sağlıktan ilerlemeli miyim?

Ben senin yerinde olsam subay olurdum fakat bu senin seçimin aileni dinlememeni öneririrm.

Ailemizde herkes dahil sağlıkçı olmamı istiyor dedem ise Subay olmamı destekliyor ama ben Subay'lıktan ilermeyi düşüyorum herkese teşekkür ederim fikirleriniz için çok çok teşekkür ederim.
Gönlünde ne varsa, mutlu olacaksan o mesleği yap. Rica ederiz kardeşim, yolun açık olsun.

Muhtemelen ikisinin de iyi ve kötü yanları var. Sana en uygun olanı sen bile emin olamıyorsan bizim bilmemize zaten imkan yok. İş sende bitiyor. Aslında ikisi de sanki biraz benzer. İkisi de hayat kurtarıyor veya hayat alıyor. İkisi de çok disiplin istiyor. İkisi de uykusuz saatler istiyor. İkisi de iyi eğitim istiyor. İkisinde de alt üst ilişkisi benzer gibi. İkisinde de yükseldiğinde iyi paralar vardır mutlaka. Doktor olup yurtdışına gitme avantajı da var gibi. İkisinde de benim yakınım öyle zor diyecek birileri çıkar :)

Bakın askerlik para için yapılabilecek bir iş değil. Askerlikte ailenizi göremeyeceğiniz durumlar fazlasıyla olabilir. Bunların karşılığında verilen para emeğinizi asla karşılamayacak. Aynı parayı sağlıkta alıp rahat rahat yaşamak var, birde dediğim gibi askerlikte bu şartlarda yaşamak var. Eğer ki küçüklükten beri askerliğe bir ilginiz yoksa, bence hiç o tarafa yönelmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı