Çözüldü Sağlıklı bir şekilde overclock nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhabalar elimde E5300 işlemci var ve bunu 2.6 GHz'den 2.9-3.0 GHz'e çıkartmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

BIOS arayüzüm bu şekilde alta görselleri bırakıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet hocam. İşlemcinizin overclock özelliği olmadığı için fsb artırmanız gerekiyor. Fsb ayarını birer birer artırıp cpu z programından işlemcinizi stres testi başlatıp yine aynı programla kaç mhz hızında çalıştığını kontrol edebilirsiniz.
Max 81 dereceyi gördü işlemcim yük altında iken.

İşlemcinizin modelini Intel'in sitesinden baktığımızda sağlıklı maksimum sıcaklığın 74 derece olduğunu görüyorum. Şu anki sıcaklık zaten fazla. Bunun üstüne çıkmanız kapanmaya, mavi ekran sorunlarına, işlemcinize veya diğer bileşenlerinize zarar vermesine sebep olabilir.

Stok fan kullanıyorum işlemcim genel itibari ile yük altında 65 ila 70 arası geziyor. Termal macun ise en son 8 ay önce değiştirdim.

Böyle kullanmanız daha iyi olacaktır, illa yapacağım derseniz kaliteli bir macun sürüp yapabilirsiniz ya da ucuz yollu Snowman benzeri bir kule tipi soğutucu alıp yapabilirsiniz.

Bence yapmayın, sıcaklık değeri fazla. En son ne zaman termal macun değiştirdiniz ve stok fan mı kullanıyorsunuz.

Hocam oyunlarda droplanmalar oluyor ve ani bir FPS düşüşü söz konusu ekran kartına overclock yapmıştım çok ufak ufak değerleri arttırdım bir sıkıntı çıkmadı şimdi işlemciyi overclock yapmak istiyorum.
H

Hocam genel itibari ile 65-70'in üzerine çıkmıyor sadece indirdiğim bir oyunu denerken 81'e çıktığını görmüştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…