Çözüldü Sağlıklı bir şekilde overclock nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhabalar elimde E5300 işlemci var ve bunu 2.6 GHz'den 2.9-3.0 GHz'e çıkartmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

BIOS arayüzüm bu şekilde alta görselleri bırakıyorum.

1,1.PNG
2,2.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakart'ım OC'yi destekliyor mu bilmiyorum anakartım: P5GC-MX1333 775 pin.

Hocam 2.8 GHz yapsam ve sıcaklık değerlerini buraya bırakırım zaten mavi ekran vb verirse BIOS'u sıfırlarım.

İşin tarafı şu ki ben nasıl 2.6 GHz'den 2.8 GHz'ye çıkaracağım FSB Frequency'ını kaç yapmalıyım hiç bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Yardımcı olacak varmı?

Hocam FSB Frequency'yi mi artırmam lazım overclock yapmak için?
Evet hocam. İşlemcinizin overclock özelliği olmadığı için fsb artırmanız gerekiyor. Fsb ayarını birer birer artırıp cpu z programından işlemcinizi stres testi başlatıp yine aynı programla kaç mhz hızında çalıştığını kontrol edebilirsiniz.
Frekansı yavaş yavaş çıkarın, her birinde sıcaklık testi yapın ve 80 dereceyi geçmesin işlemci.

Öncelikle voltajsız overclock yapmak istiyorum zaten işlemci eski o işlere pek girmek istemem FSB Frequency'yi kaç yapmalıyım örnek olarak görsel vb atabilir misiniz?

Max 81 dereceyi gördü işlemcim yük altında iken.

İşlemcinizin modelini Intel'in sitesinden baktığımızda sağlıklı maksimum sıcaklığın 74 derece olduğunu görüyorum. Şu anki sıcaklık zaten fazla. Bunun üstüne çıkmanız kapanmaya, mavi ekran sorunlarına, işlemcinize veya diğer bileşenlerinize zarar vermesine sebep olabilir.

Stok fan kullanıyorum işlemcim genel itibari ile yük altında 65 ila 70 arası geziyor. Termal macun ise en son 8 ay önce değiştirdim.

Böyle kullanmanız daha iyi olacaktır, illa yapacağım derseniz kaliteli bir macun sürüp yapabilirsiniz ya da ucuz yollu Snowman benzeri bir kule tipi soğutucu alıp yapabilirsiniz.

Bence yapmayın, sıcaklık değeri fazla. En son ne zaman termal macun değiştirdiniz ve stok fan mı kullanıyorsunuz.

Hocam oyunlarda droplanmalar oluyor ve ani bir FPS düşüşü söz konusu ekran kartına overclock yapmıştım çok ufak ufak değerleri arttırdım bir sıkıntı çıkmadı şimdi işlemciyi overclock yapmak istiyorum.
H

İşlemcinizin modelini Intel'in sitesinden baktığımızda sağlıklı maksimum sıcaklığın 74 derece olduğunu görüyorum. Şu anki sıcaklık zaten fazla. Bunun üstüne çıkmanız kapanmaya, mavi ekran sorunlarına, işlemcinize veya diğer bileşenlerinize zarar vermesine sebep olabilir.

Hocam genel itibari ile 65-70'in üzerine çıkmıyor sadece indirdiğim bir oyunu denerken 81'e çıktığını görmüştüm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı