Çözüldü Sağlıklı bir şekilde overclock nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhabalar elimde E5300 işlemci var ve bunu 2.6 GHz'den 2.9-3.0 GHz'e çıkartmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

BIOS arayüzüm bu şekilde alta görselleri bırakıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet hocam. İşlemcinizin overclock özelliği olmadığı için fsb artırmanız gerekiyor. Fsb ayarını birer birer artırıp cpu z programından işlemcinizi stres testi başlatıp yine aynı programla kaç mhz hızında çalıştığını kontrol edebilirsiniz.

Sıcaklığınız fazla 2 3 FPS için tüm sistemi yakmak istiyorsanız 2,7 ye çekin frekansı.

Böyle kullanmanız daha iyi olacaktır, illa yapacağım derseniz kaliteli bir macun sürüp yapabilirsiniz ya da ucuz yollu Snowman benzeri bir kule tipi soğutucu alıp yapabilirsiniz.

Biliyorsunuz ki LoL gibi oyunlar işlemciye yükleniyor bu yüzden işlemciye overclock yapmak istemiştim.

Sizin için şu an olabilecek en iyi seçenek işlemcinizi sokete uygun şekilde üst modellere yükseltmektir. Tavsiyem Intel Core 2 Quad Q9400 almanız yönünde.

Anakart'ım OC'yi destekliyor mu bilmiyorum anakartım: P5GC-MX1333 775 pin.

Hocam 2.8 GHz yapsam ve sıcaklık değerlerini buraya bırakırım zaten mavi ekran vb verirse BIOS'u sıfırlarım.

İşin tarafı şu ki ben nasıl 2.6 GHz'den 2.8 GHz'ye çıkaracağım FSB Frequency'ını kaç yapmalıyım hiç bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Yardımcı olacak varmı?

Hocam FSB Frequency'yi mi artırmam lazım overclock yapmak için?

Son düzenleme:
Evet hocam. İşlemcinizin overclock özelliği olmadığı için fsb artırmanız gerekiyor. Fsb ayarını birer birer artırıp cpu z programından işlemcinizi stres testi başlatıp yine aynı programla kaç mhz hızında çalıştığını kontrol edebilirsiniz.

Çözüm

Onun dışında başka bir şey yapmama gerek yok sanırım? Mesela CPU Configuration bölümünden bir şey aktif etmeme gerek yok öyle değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…