Çözüldü Sağlıklı bir şekilde overclock nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhabalar elimde E5300 işlemci var ve bunu 2.6 GHz'den 2.9-3.0 GHz'e çıkartmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

BIOS arayüzüm bu şekilde alta görselleri bırakıyorum.

1,1.PNG
2,2.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakart'ım OC'yi destekliyor mu bilmiyorum anakartım: P5GC-MX1333 775 pin.

Hocam 2.8 GHz yapsam ve sıcaklık değerlerini buraya bırakırım zaten mavi ekran vb verirse BIOS'u sıfırlarım.

İşin tarafı şu ki ben nasıl 2.6 GHz'den 2.8 GHz'ye çıkaracağım FSB Frequency'ını kaç yapmalıyım hiç bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Yardımcı olacak varmı?

Hocam FSB Frequency'yi mi artırmam lazım overclock yapmak için?
Evet hocam. İşlemcinizin overclock özelliği olmadığı için fsb artırmanız gerekiyor. Fsb ayarını birer birer artırıp cpu z programından işlemcinizi stres testi başlatıp yine aynı programla kaç mhz hızında çalıştığını kontrol edebilirsiniz.
Hocam oyunlarda droplanmalar oluyor ve ani bir FPS düşüşü söz konusu ekran kartına overclock yapmıştım çok ufak ufak değerleri arttırdım bir sıkıntı çıkmadı şimdi işlemciyi overclock yapmak istiyorum.

Sıcaklığınız fazla 2 3 FPS için tüm sistemi yakmak istiyorsanız 2,7 ye çekin frekansı.

Böyle kullanmanız daha iyi olacaktır, illa yapacağım derseniz kaliteli bir macun sürüp yapabilirsiniz ya da ucuz yollu Snowman benzeri bir kule tipi soğutucu alıp yapabilirsiniz.

Biliyorsunuz ki LoL gibi oyunlar işlemciye yükleniyor bu yüzden işlemciye overclock yapmak istemiştim.

Hocam oyunlarda droplanmalar oluyor ve ani bir FPS düşüşü söz konusu ekran kartına overclock yapmıştım çok ufak ufak değerleri arttırdım bir sıkıntı çıkmadı şimdi işlemciyi overclock yapmak istiyorum.

Sizin için şu an olabilecek en iyi seçenek işlemcinizi sokete uygun şekilde üst modellere yükseltmektir. Tavsiyem Intel Core 2 Quad Q9400 almanız yönünde.

Frekansı yükseltmeden performansınız artmaz, frekansı arttırırsanız zaten sıcaklık artacak. Şu anki sıcaklık zaten fazla. İlla yapacağım diyorsanız 2.7 GHz'yi deneyin.
Ayrıca anakartınız OC destekliyor mu?

Frekansı yükseltmeden performansınız artmaz, frekansı arttırırsanız zaten sıcaklık artacak. Şu anki sıcaklık zaten fazla. İlla yapacağım diyorsanız 2.7 GHz'yi deneyin.

Hocam 2.8 GHz yapsam ve sıcaklık değerlerini buraya bırakırım zaten mavi ekran vb verirse BIOS'u sıfırlarım.

İşin tarafı şu ki ben nasıl 2.6 GHz'den 2.8 GHz'ye çıkaracağım FSB Frequency'ını kaç yapmalıyım hiç bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Yardımcı olacak varmı?
İşlemcinizin modelini Intel'in sitesinden baktığımızda sağlıklı maksimum sıcaklığın 74 derece olduğunu görüyorum. Şu anki sıcaklık zaten fazla. Bunun üstüne çıkmanız kapanmaya, mavi ekran sorunlarına, işlemcinize veya diğer bileşenlerinize zarar vermesine sebep olabilir.

Son düzenleme:

Yardımcı olacak varmı?

Evet hocam. İşlemcinizin overclock özelliği olmadığı için fsb artırmanız gerekiyor. Fsb ayarını birer birer artırıp cpu z programından işlemcinizi stres testi başlatıp yine aynı programla kaç mhz hızında çalıştığını kontrol edebilirsiniz.

Çözüm
Evet hocam. İşlemcinizin overclock özelliği olmadığı için FSB artırmanız gerekiyor. FSB ayarını birer birer artırıp CPU Z programından işlemcinizi stres testi başlatıp yine aynı programla kaç MHz hızında çalıştığını kontrol edebilirsiniz.

Onun dışında başka bir şey yapmama gerek yok sanırım? Mesela CPU Configuration bölümünden bir şey aktif etmeme gerek yok öyle değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı