Saha dolabından eve fiber çekilir mi?

Katılım
31 Temmuz 2015
Mesajlar
37
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus ROG STRIX Maximus XIII Hero
Intel i7 10700K
Asus ROG STRIX GeForce GTX1070 8GB OC
2x G.Skill RipjawsV 8GB 2800MHz DDR4 Ram
SAMSUNG 970 Evo Plus 500 GB
Kingston HyperX Savage 240 GB
Toshiba P300 3 TB
Asus ROG STRIX White 850W Power Supply
Thermaltake View 51 Snow ARGB
ASUS 24" MG248QR 1ms 144Hz
Cinsiyet
Erkek
Türk Telekom yaklaşık 3 ay önce sokaktaki saha dolabına kadar fiber çekti ve saha dolabı tamamen değişti. Ben TurkNet abonesiyim ve kullanmakta olduğum paket ise VDSL2 100 megabit hız almaktayım. Acaba TurkNet ile iletişime geçsem saha dolabından kendi evime fiber hat çektirebilir miyim ya da bunun için ne yapmak gerekiyor nasıl bir yol izlerim? Fiber için gerekli masraflar hani ne kadar tutar bilmiyorum ama ödeyebileceğim bir tutar ise bunu karşılamak ve evime fiber bağlatmak istiyorum. Saha dolabı yaklaşık 30 metre uzaklıkta. Yani bu konu hakkında detaylı bilgi için kiminle görüşmeliyim TurkNet'ten? Yardımcı olur bilgi verirseniz çok sevinirim.
 
Saha dolabına Türk Telekom müdahale edebiliyor, Türk Telekom bölge müdürlüğüne gidip derdinizi açıklayın; muhtemelen uçuk bir fiyat vereceklerdir. Ki zaten böyle bir şey Türk Telekom'un bölge planlarında yoksa Türk Telekom bu tür işlere pek yanaşmıyor.
 
Türk Telekom o planlamayı sittin sene yapmaz çünkü evim müstakil ve çevremdeki çoğu evde öyle... çok üzücü gerçekten 30 metre ötede fiber var ama faydalanamıyoruz.....
 
@Sebahattin DÜNDAR

Çevreniz müstakil evlerden oluşuyorsa VDSL 100 Mbps alabildiğiniz için kendinizi çok ama çok şanslı saymanız lazım.

Fiber 30 metre ötede olması hiç fark etmiyor, o fiber 30 yıl gelmez size malesef. GPON altyapı müstakil yerleşim yerleri için hiç maliyetini çıkaran bir teknoloji değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı