Sahibinden.com GeT Komisyon Oranı Uyanıklığı

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar elektronik ürünlerde %9 diye biliniyor çoğu kişi tarafından. Ki zaten öyle, harbiden de %9 komisyon koyuyorlar :)
Ancak mevzu şu ki ; Kimse hangi ücret üzerinden komisyon alındığını sormuyor.

Tahmin ettiğiniz gibi 1000 TL'lik ürüne %9 komisyon alıp toplamda 1090TL talep etmiyor sizden.
Yani komisyonsuz fiyat üzerinden %9 komisyon kesmiyor. Komisyonlu fiyat üzerinden komisyon kesiyor.

Yani yaptıkları şey bir nevi çakallık diyebiliriz. 1000TL'lik bir üründe komisyonsuz fiyattan komisyon almak yerine komisyonlu fiyattan komisyon aldığı için 9TL fark yaratmaktadır.

Her 1000TL'lik alışverişte +99TL GeT komisyonu kesilmektedir. Bunun 9TL'si çakallık yoluyla tahsil edilmekte :) Yani %9 komisyon oranı, 1000 TL'lik alışverişlerde oluyor size %10. Önemli sayılmayabilir belki ancak böyle bir çakallık keşfettim, paylaşmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
6 taksit imkanı sunmasa hiçbir şekilde tercih edilesi bir ticaret yöntemi değil. Hele hele pazarlandığı kadar güvenli bir ticaret yöntemi hiç değil.
Dünya üzerinde ikinci el eşya ticaretinin güvenli bir yöntemi zaten yok, söz konusu olamaz :)

Satıcı bozuk ürün yollasa, eksik ürün yollasa veya alıcı kutu içeriğini çalıp boş geri yollasa, sağlam ürünü bozup geri yollasa bunun telafisini kimse yapamaz. Trolün tekine denk gelirseniz uğraşır durursunuz.
Satıcı tamamen hayali bilgiler kullanabilir, hiçbir şekilde kimliğine de ulaşamazsınız. Neyse ki alıcı tarafında kredi kartı sebebiyle isim bilgisi açığa çıkıyor.

En güvenli yöntem bana kalırsa halen daha toplu bir alanda, test ederek, elden ticareti gerçekleştirmek.
Parayı da bankamatikten almak veya banka çalışma saatleri içerisinde EFT veya mümkünse diret olarak havale ile aktarmakta fayda var.

6 taksit imkanı sunmasa hiçbir şekilde tercih edilesi bir ticaret yöntemi değil. Hele hele pazarlandığı kadar güvenli bir ticaret yöntemi hiç değil.
Dünya üzerinde ikinci el eşya ticaretinin güvenli bir yöntemi zaten yok, söz konusu olamaz :)

Satıcı bozuk ürün yollasa, eksik ürün yollasa veya alıcı kutu içeriğini çalıp boş geri yollasa, sağlam ürünü bozup geri yollasa bunun telafisini kimse yapamaz. Trolün tekine denk gelirseniz uğraşır durursunuz.
Satıcı tamamen hayali bilgiler kullanabilir, hiçbir şekilde kimliğine de ulaşamazsınız. Neyse ki alıcı tarafında kredi kartı sebebiyle isim bilgisi açığa çıkıyor.

En güvenli yöntem bana kalırsa halen daha toplu bir alanda, test ederek, elden ticareti gerçekleştirmek.
Parayı da bankamatikten almak veya banka çalışma saatleri içerisinde EFT veya mümkünse diret olarak havale ile aktarmakta fayda var.
Bu forum üzerinden, bilgisayarımı aldım. Arkadaşla buluştuğumda şüphelerim vardı bayağı kuytu bir mekandı. Fakat hiç bir zaman buluşmalara tek gitmem. Babamı da yanıma almıştım, kasayı arkadaş güzel kutulu bir şekilde getirdi. Arabamıza bindik, test edebileceğimiz bir yere gittik. Test ettik, içini açtık, parçaların sağlamlığına temizliğine kadar baktım. Ve alıp eve döndüm, para verme işlemini ise arkadaşı aldığımız yere bıraktıktan sonra arabadan inip gerçekleştirdim. Bence en güvenlisi bu.

Benim anlamadığım işlemci gibi şeyleri nasıl çalıyorlar? :D Cidden düşünüyorum çok zor geliyor bana. Düşünsene mağazaya filan giricen ve oradan bir kutu çalacaksın. :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı