Sahibinden.com link üzerinden alışveriş güvenli mi?

Win7

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben televizyon almak için Facebook markette dolaşırken bir ilan gördüm ancak şehir dışında çıktı adam diyor tanıdığın varsa gönder gelsin elden vereyim o kargolasın sana ama benim tanıdığım yok sahibindenden al dedi ve link attı diyor opsiyonlu hazır müşterili ilan bu o yüzden uygulamada açılmıyor ama altta daha fazla modellere bastığımda uygulamaya atıyor direk ama Param Güvende ile ödeme esnasında IBAN var ibana atın dekont yükleyin yazıyor. sahibinden.comtr-1.shop/ilan/samsung-tv-189-ekran-75-%C4%B0n%C3%87/e9a6867f-abe9-4981-8755-1d6c0120de16/detay link bu şekilde sizce güvenilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar ben televizyon almak için Facebook markette dolaşırken bir ilan gördüm ancak şehir dışında çıktı adam diyor tanıdığın varsa gönder gelsin elden vereyim o kargolasın sana ama benim tanıdığım yok sahibindenden al dedi ve link attı diyor opsiyonlu hazır müşterili ilan bu o yüzden uygulamada açılmıyor ama altta daha fazla modellere bastığımda uygulamaya atıyor direk ama Param Güvende ile ödeme esnasında IBAN var ibana atın dekont yükleyin yazıyor. sahibinden.comtr-1.shop/ilan/samsung-tv-189-ekran-75-%C4%B0n%C3%87/e9a6867f-abe9-4981-8755-1d6c0120de16/detay link bu şekilde sizce güvenilir mi?

Normalde sahibinden.com/ilan... olması lazım çok inandırıcı gelmedi bana.

Site fake (.comtr-1) bence de. Google üzerinden Sahibinden'e girip ilanda bahsi geçen lokasyonda aynı ilan mevcut mu kontrol edin. Ben göz ucuyla baktım yoktu.

Site sahte olduğu için "Konum" kısmı yüklenmiyor.
1687769479284.png

Arkadaşlar siteyi biraz daha inceledim Param Güvende ile satın al butonuna bastığımızda rastgele şifre ve rastgele E-POSTA girince otomatik ödeme sayfasına yönlendiriyor. Sahibindenin gerçek sitesinde durum böyle işlemiyor.

Not: Kesinlikle o kısma kendi e-postanızı ve şifrenizi girmeyin hesap bilgileri sahte siteyi oluşturan adama gidecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı