Sahibinden.com RTX 3070 Dolandırıcı Uyarısı

Bu ilanı yayınlayan şahış dün (19.06.2021) tarihinde de aynı ilan fotoğraflarını kullanarak başka bir üyelikle aynı ilanı yayınlamıştı. Sonra gün sonunda kaldırmıştı. İlk ilanında Param Güvende ile alışveriş yapmak istemiştim, hatta telefonla da konuştuk fakat "aciliyetim var, 5 bin ödemem var" falan gibi bahanelerle Param Güvende ile alışverişe izin veremeyeceğini söylemişti. Hatta teklifte bulundu, "Acil paraya ihtiyacım var, siz şimdi yarısını atın ben göndereyim kargo ile elinize geçince de diğer yarısını atarsınız" diye. Tabii ki öyle bir şey yapmadım. Fakat bugün aynı ilan resimleri ile yukarıdaki ilanı açtı. Bunu fark edince kendisine bu ilan üzerinden mesaj attım "Bu benim numaram, bana ilanınızdaki aynı noktadan aynı yerden kart ile yeni bir fotoğraf atabilir misiniz?" diye gelip alacağım elden dedim. Sonra mesajımı okudu cevap vermedi. Israr edince de ilk önce ilanın bulunduğu lokasyonu değiştirdi. Mersin'den Sivas'a taşıdı ilanı. Sonra vay dolandırıcı bey yazınca da aradı aynı adam. Küfürlerle pişkinlikle bir sövmeye başladı offf. Bayağı gülesim geldi. Sonuç olarak benim numaramı internette kendisi dolandırıcı olarak yayınlayacakmış bla bla bla. Kendi dolandırıcı arkadaşları arasında yayınladı sanırım. Arayan çok şu an beni ama sorunda değil. Telefon engelliyor nasılsa.

Telefon numarasını da bırakıyorum. Sizi de dolandırmaya çalışmasın
Dolandırıcının telefonu: +9054277169** (Son iki hanesini yayınlamıyorum. Çünkü bu özgüvenden anladığım kadarıyla numara kendisine bile ait değil.)

RTX 3070 satmaya çalışıyor genelde.

Hocam bırakın şu 2.el işlerini.

Biz fakirler 2.el aradığımız için dolandırıcılar musallat oldu Sahibinden'e.
Sahibinden'e girmeyin artık Hepsiburada GittiGidiyor gibi sitelere gidin sıfır alın.

Pahalı olması sıkıntı değil taksitle alabilirsiniz.
 
Hocam bırakın şu 2.el işlerini.

Biz fakirler 2.el aradığımız için dolandırıcılar musallat olur oraya.
Sahibinden'e girmeyin artık Hepsiburada GittiGidiyor gibi sitelere gidin sıfır alın.

Pahalı olması sıkıntı değil taksitle alabilirsiniz.
Sırf bir kaç dolandırıcı için bütün satıcıları suçlamak doğru değil. İşini hakkıyla yapan satıcılar da var.
 
10-12 yaşları arasında bilgisayar almak isteyen bir çocuk diye tahmin ediyorum, ya da RTX 3070'i olup sistemini güçlendirmek için para kazanmak istiyor.
Yok o yaşlarda değil.. Akıl yaşı olabilir bilemiyorum ama kelime dağarcığı küfürlerden oluşuyordu.. 20-24 yaşları arasındaydı belli ki..
 
Abartmayın. Param Güvende sistemiyle alışveriş yapılabilir çok titizseniz.
Get veya Pg alıcı eğer kötü niyetliyse satıcıyı yalnız bırakıyor. Şikayetvar'a girin bakın isterseniz. 2.el ürün veya piyasa fiyatının altında ürün almak istemek zaten belirli bir riski kabullenmek anlamına geliyor. Ancak ülke genelinde 2.el fiyatına sıfır alma tutkusu yüzünden en iyi niyetli insan bile sıkıntı yaşıyor. Şimdiye dek çok sefer sahibinden üzerinden ürün sattım ve aldım. Tek kuralım ise kargo ile gönderilecek ürünlerde ücreti eft almak. Şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım. Alım gücünün düşmesi, ürünlerin pahalanması ile beraber, araba piyasasındaki fake ilanlar artık oeme de sıçramış durumda. Siz düşünün. Bir şeyin fiyatı ucuzsa mutlaka sorgulayın.
 

Geri
Yukarı