Sahibinden.com üzerinden yüz yüze satış yaparken satış nasıl kanıtlanır?

Horseman

Megapat
Daha fazla  
Meslek
web dizayn - modcu
Merhabalar. Ürünü yüz yüze görüşüp kontrol ettim diyelim, sonra da ücretini satıcıya verdim; hayrını gör deyip ayrıldık. 3-5 gün sonra bu adam bana sen paramı vermedin diyebilir ve hırsız yerine koyabilir, üstüne şikayet edebilir mal onun üzerine faturalı olduğu için. Resmi olarak o haklı durumunda. Bu durum oluşmaması için ne yapabilirim? Bilgisayar alacağım ama güvenlik şart ve piyasada da her türlü insan var. Bilgisayar için noter işi oluyor mu veya notersiz başka bir güvenlik var mı? Kişinin banka hesabına göndermek resmi kanıt yerine geçer mi? Yardım lazım.

Havale veya EFT yapıp açıklamasına da satın aldığınız ürünü belirtebilirsiniz.

Satış sözleşmesi hazırlayın.

Benim gibi garantici insanları seviyorum. Keşke her iş kağıt üzerinde olsa. Yaptığım her gönderim veya ödemeyi açıklama kısmına detay vererek yaparım.

Satış sözleşmesi.

Havale veya EFT yapıp not olarak parayı ne için gönderdiğinizi yazın.

Havale EFT resmi ödeme yerine geçer. Bilgisayarın serii numarasını açıklamaya yazarak satış bedelidir yazabilirsin. Havaleyi yaptığın kişi ile fatura sahibi aynı kişi olmalıdır.

herkese çok teşekkür ederim.... gerçekten de havale ve EFT yaparken ürün bilgisi, seri no vs. yazılmalıymış. burada benim tercihim satış sözleşmesi. daha resmi ıslak imza ve tüm koşullar sözleşmede belirtilebilir. tek sıkıntı eksiksiz, bug'suz ve açığı olmayan bir sözleşme yazısı. elinde örnek satış sözleşmesi olan varsa sadece beni değil çoğu kişiyi aydınlatacaktır. benim araştırmam uzun sürecek gibi tekrardan çok teşekkür ederim herkese :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı