Sahibinden Param Güvende güvenilir mi?

NorinRadd

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
lenova ideapad gaming 3
ryzen 5 7535hs
rtx 2050
2x8 gb ram 4800 mhz ddr5
Meslek
organizatör
Ben bir PSP satacağım. Bana Param Güvende ile satın almak isteyen biri istek attı. Bu Param Güvende sistemi güvenilir midir? Papara geçiyor mudur?

Evet güvenilir fakat başkasından gelen linklere tıklamayın linki kontrol edin çok fazla dolandırıcılık işlemleri oluyor sahibinden bağımsız sahibindenin göndermediği linklere tıklamayın.

Evet güvenilir fakat başkasından gelen linklere tıklamayın linki kontrol edin çok fazla dolandırıcılık işlemleri oluyor sahibinden bağımsız sahibindenin göndermediği linklere tıklamayın.

Ben satacağım hocam. Almayacağım.

Alıcı isen bir risk yok, satıcı isen karşıdakinin insanlığına kalmış.

O zaman gerek yok elden satmak en iyisi.

Papara geçiyor mu bilmiyorum ama satıcı için güvenilir değil. Adı üstünde "Param Güvende" Satıcı güvende olsaydı "Sattığım Güvende" olurdu herhalde :) Biraz şüpheci olacak ama karşı taraf ürünü kırıp yerine hıyar yollayarak ürünü iade edip "bana hıyar yolladı" bile derse siz hakkınızı hiçbir türlü alamazsınız. Sonuçta ürünü verdiğiniz kargo içine bakmıyor, bilse bile kargo firması sorumluluk kabul etmez. Zaten Sahibinden sözleşmede okursanız eğer hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmiyor, sizi THH sevk ediyor :p Orada da bu aracılık yöntemi altında kendinizi hiçbir şekilde savunamazsınız. Ben Sahibinden çok alış veriş yaptım. Bugune kadar 2-3 kere o yöntemi tercih ettim, ama karşı tarafın samimiyetine güvenerek önce, sitenin kendisine kalsa %1 bile güvenerek ürün yollamam.

Ben alıcıyım,

Bana PSP'yi gönderdiniz, para Sahibinden hesabına geçti ve benim onayımı bekliyor.
Kargo elime ulaştı, içinden gönderdiğiniz PSP'yi aldım ve yerine mevcutta olan bozuk PSP'mi paketleyip size bozuk diye geri gönderdim.
Sahibinden sitesine de ürünün bozuk olduğunu belirtip, paranın hesabınıza geçmesini onaylamadım ve iadesini talep ettim.
Siz kargo elinize ulaştığında durumu fark edip siteye bildirdiniz.

Bu durumda site ne yapıyor?

Ben alıcıyım,

Bana PSP'yi gönderdiniz, para sahibinden hesabına geçti ve benim onayımı bekliyor.
Kargo elime ulaştı, içinden gönderdiğiniz PSP'yi aldım ve yerine mevcutta olan bozuk PSP'mi paketleyip size bozuk diye geri gönderdim.
Sahibinden sitesine de ürünün bozuk olduğunu belirtip, paranın hesabınıza geçmesini onaylamadım ve iadesini talep ettim.
Siz kargo elinize ulaştığında durumu fark edip siteye bildirdiniz.

Bu durumda site ne yapıyor?

Papara geçiyor mu bilmiyorum ama satıcı için güvenilir değil. Adı üstünde "Param Güvende" satıcı güvende olsaydı "sattığım güvende" olurdu herhalde :) biraz şüpheci olacak ama karşı taraf ürünü kırıp yerine hıyar yollayarak ürünü iade edip "bana hıyar yolladı" bile derse siz hakkınızı hiçbir türlü alamazsınız. Sonuçta ürünü verdiğiniz kargo içine bakmıyor, bilse bile kargo firması sorumluluk kabul etmez. Zaten sahibinden sözleşmede okursanız eğer hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmiyor, sizi THH sevk ediyor :p orada da bu aracılık yöntemi altında kendinizi hiçbir şekilde savunamazsınız. Ben sahibinden çok alışveriş yaptım. Bugune kadar 2-3 kere o yöntemi tercih ettim, ama karşı tarafın samimiyetine güvenerek önce, sitenin kendisine kalsa %1 bile güvenerek ürün yollamam.

Hiç gerek yok o zaman. Elden en iyis.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı