Sahibinden Param Güvende ile satış yapılır mı?

Mr.nuru

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sahibindende 1000TL'lik bir ürün satmak istiyorum. Çoğu forumda dolandırılan veya onlarca ürün satıp dolandırılmayın insanlar gördüm. Sizce bu riske girmeye değer mi? Param Güvende satıcısi isek güvenli midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Param Güvende sistemi güvenilir bir sistem. Alan arkadaş parayı Sahibinden'e ödüyor. Kargo alıcının eline ulaşıp, aldığına dair onay verdiğinde para sana aktarılıyor. Alıcının onaylamak için 3 günü oluyor. 3 günde onaylamazsa sahibinden yine de onayladığı varsayıp parayı sana yolluyor. Alıcı itiraz ederse kargoyu geri yolluyor.

Bunun dışında "Sen kargoya ver, ben parayı atcam abi" "Kargo numarasını göreyim para hesabında kardeş" diye caz yapanlara sakın inanma. Çakal dolu etraf. Yollarsın kargoyu, yersin engeli her yerden. O yüzden ya Param Güvende ile devam et, ya da yüz yüze gelip öyle sat. Ya da kargoya vermeden parasını iste ürünün.

Sattığın ürüne bağlı ancak ben kolay bozulabilecek bir eşyayı hiçbir şekilde param güvende ile satmazdım. Param güvende de dahil olmak üzere bu tür sistemler çoğunlukla alıcıyı korurlar. Adamın eline çalışır ürün gelse ve kendisi bozsa bile "bana bozuk ürün yollandı, iade istiyorum" diyerek parasını geri alabilir, sende elinde bozuk ürünle kalırsın. Durumu sahibinden'e anlatsan bile "mahkemeye gidin" gibi satıcıya pekte yardımcı olmayan cevaplar verirler.

Sattığın ürüne bağlı ancak ben kolay bozulabilecek bir eşyayı hiçbir şekilde Param Güvende ile satmazdım. Param Güvende de dahil olmak üzere bu tür sistemler çoğunlukla alıcıyı korurlar. Adamın eline çalışır ürün gelse ve kendisi bozsa bile "bana bozuk ürün yollandı, iade istiyorum" diyerek parasını geri alabilir, sende elinde bozuk ürünle kalırsın. Durumu Sahibinden'e anlatsan bile "mahkemeye gidin" gibi satıcıya pek de yardımcı olmayan cevaplar verirler.

Eski bir tablet hocam satacagim uzerine para koyup farkli bir tablet alacagim ders için bu insanlari anlamak mümkün degil madem iade edeceksin neden 1000TL veriyorsun hadi verdin ürünümü bozup bana neden geri veriyorsun insanlari anlamak mümkün degil.

Eski bir tablet hocam satacagim uzerine para koyup farkli bir tablet alacagim ders için bu insanlari anlamak mümkün degil madem iade edeceksin neden 1000TL veriyorsun hadi verdin ürünümü bozup bana neden geri veriyorsun insanlari anlamak mümkün degil.
Yani sizden alan kişi bunu yapacak diye bir şey yok ama her zaman bir risk olduğunu bilin.

Param Güvende sistemi güvenilir bir sistem. Alan arkadaş parayı Sahibinden'e ödüyor. Kargo alıcının eline ulaşıp, aldığına dair onay verdiğinde para sana aktarılıyor. Alıcının onaylamak için 3 günü oluyor. 3 günde onaylamazsa sahibinden yine de onayladığı varsayıp parayı sana yolluyor. Alıcı itiraz ederse kargoyu geri yolluyor.

Bunun dışında "sen kargoya ver, ben parayı atacağım abi" "kargo numarasını göreyim para hesabında kardeş" diye caz yapanlara sakın inanma. Çakal dolu etraf. Yollarsın kargoyu, yersin engeli her yerden. O yüzden ya Param Güvende ile devam et, ya da yüz yüze gelip öyle sat. Ya da kargoya vermeden parasını iste ürünün.

Sattım hocam 3 kislik bir aileye çocuğu icin alıyorlar sıkıntı cikmaz umarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı