Sahibinden Param Güvende Nedir?

469826

Hectopat
Makaleler
16
Bu Param Güvende bütün ürünlerde var mı, satıcının kendi mi yapması gerek hiçbir şey anlamadım. Bazı ürünlerin altında "Param Güvende" yazıyor, bazılarında yazmıyor ama ilana tıklayınca altta "Param Güvende ile satın al." yazısı çıkıyor, madem onda da var neden tıklamadan önce altta yazısı yok, anlayamadım. Biraz karışık anlatmış olabilirim anlayamadığınız bir yer olursa daha açıklayıcı bir şekilde yazmayı denerim.

Satıcı ilanı açarken param güvendeyi işaretlemişse ilanda param güvende görünür.
Tamamen alıcıyı koruyan bir sistem. Alıcı ödemeyi yapar satıcı kargoyu gönderir, alıcı parçayı alır dener çalıştığını görünce onaylar satışı ve satıcı ancak o zaman parayı alabilir.
Bütün kozların alıcının elinde olduğu satıcının çok rahatça mağdur olabileceği bir sistem.

Bu param güvende bütün ürünlerde var mı, satıcının kendi mi yapması gerek hiçbir şey anlamadım. Bazı ürünlerin altında "param güvende" yazıyor, bazılarında yazmıyor ama ilana tıklayınca altta "param güvende ile satın al." yazısı çıkıyor, madem onda da var neden tıklamadan önce altta yazısı yok, anlayamadım. Biraz karışık anlatmış olabilirim anlayamadığınız bir yer olursa daha açıklayıcı bir şekilde yazmayı denerim.

Satıcı kendi isteğiyle ürününü param güvende ile satabiliyor.

Param güvende: Alıcı Sahibinden.com'a para veriyor ve satıcı ürünü alıcıya gönderdikten sonra alıcı ürünü onaylamazsa ürün satıcıya geri dönüyor ve para alıcıya geri geliyor ama eğer onaylarsa ürün kendisinde kalıyor ve para satıcıya gidiyor.

Siz param güvende ile almak isterseniz komisyon alacaktır sahibinden. Onun haricinde eğer satılan üründe yazıyorsa, komisyon dahil olarak fiyattır. Ama ürünü açtığınızda param güvende ile al dediğinizde fiyat farkı oluşuyor. O yüzden ayrı ayrı yapmışlar.

Bu Param Güvende bütün ürünlerde var mı, satıcının kendi mi yapması gerek hiçbir şey anlamadım. Bazı ürünlerin altında "Param Güvende" yazıyor, bazılarında yazmıyor ama ilana tıklayınca altta "Param Güvende ile satın al." yazısı çıkıyor, madem onda da var neden tıklamadan önce altta yazısı yok, anlayamadım. Biraz karışık anlatmış olabilirim anlayamadığınız bir yer olursa daha açıklayıcı bir şekilde yazmayı denerim.

Hocam ben de geçen farklı bir konuda okumuştum, hatırladığım kadarıyla anlatayım. Param güvende ilan sahibinin istediğine bağlı olarak olabiliyor veya olmayabiliyor. Eğer varsa, Online alışveriş sitelerindeki gibi kart bilgilerinizle ödemeyi yapıyorsunuz. Satıcı ürünü size kargo ile gönderiyor. Eğer üründe bir sorun çıkarsa veya memnun kalmazsanız, siteye bunu belirtiyorsunuz ve kurye evinize kadar gelip ürünü sizden alıyor ve paranız size geri yatıyor.

Ben RAM sattım mesela geçen bu sistemle. Alıcı 2 gün onaylamadı parayı işteyim çalışıyorum vs diyerek. Neyse ki dürüst bir insanmış ki sonra onayladı bellekte sorunsuz çıkınca. Peki hırsızın biri olsaydı belleği aynı model bozuk olanıyla değiştirip geri yollasaydı bana nasıl ispat edecektim? Veya pislik olsun diye suya sokup yada duvara vurup belleği bozup geri gönderseydi nasıl ispat edecektim?
Tamamen alıcıyı koruyan eksik bir sistem.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı