Sahibinden Param Güvende satıcı için güvenilir mi?

yavuzcetinfanı

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ben genelde ürünlerimi satıyorum ve Param Güvende'ye pek güvenmiyorum satıcının aleyhine çalıştığını duydum. Fakat hiçbir şey yaşamadım henüz. Mesela bir alıcı ne yapabilir? Ürünü iade etse ve bir sorun olsa ben karşı red açamıyor muyum sadece onay mı vermem gerekiyor? Ben çünkü hiçbir sattığım üründe iade almadım neyse ki. Yaşayan birisi varsa anlatabilir mi ona göre kullanmayacağım bu sistemi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdiye kadar hem alıcı hem satıcı olarak bir çok elektronik ürünler aldım sattım. Macbook pro, oculus quest, monitör gibi çoğu elektronik malzemeydi. Ben herhangi bir sorun yaşamadım ama tabi bu yaşamayacağınız anlamına gelmez.

Param güvende bu konuda çok başarısız, internetten araştırabilirsiniz parça değiştirip iade edenler var. Sahibinden desteğine başvurduğunuz zaman şikayet edin demekten başka bir şey yapmıyorlar.

Alırken sıkıntı yok fakat satarken ciddi sıkıntı yaşayabilirsiniz. Geçtiğimiz haftalarda bu konu hakkında laptop satış deneyimim üzerine bir konu açtım. O konunun özeti olarak, eğer sattığınız ürünün başına kargo sürecinde bir şey gelirse hem ürününüzün bozulduğu ile kalıyorsunuz hem de paranızı alamıyorsunuz ve elinizde işe yaramaz bir cihaz kalıyor. Daha önceden sattığım bir bilgisayar kasası da kargo sürecinde paramparça oldu ve herhangi bir tazmin alamadım. Kendi adıma konuşacak olursam satış yaptığım ilanlarımı hem yüz yüze hem Param Güvende ilanı olarak açıyorum görünürlük açısından fakat kargo ile almak isteyen olursa önce havale sonra kargo şeklinde satış yapıyorum. Bunlar benim sadece kargo üzerine yaşadığım sorunlar. Daha alıp ürünü söküp parçalarını çalıp iade edenlere girmiyorum bile.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı