Sahibinden "Param Güvende" satışı güvenli mi?

Güvenli değil, alıcı korumalı. Bir arkadaşım ekran kartı satmıştı Param Güvende'yle gönderdiği kartı alıp yerine bozuk kart koyup iade etmişlerdi. Sahibinden ise alıcıyı korumuştu. Mümkünse elden alışveriş yapın.
 
Pahalı bir şey satıyorsanız riske girmeyin. Elden ya da önce havale sonra kargo şeklinde satın.
 
Satıcı için hiç güvenilir değil tamamen alıcıyı koruyan bir sistem. Bununla ilgili pek çok dolandırıcılık şikayeti var kısa bir aramayla bulursunuz. Eğer telefon, PC parçası gibi ürünler satacaksanız asla param güvende ile satmayın.
 
Çok fazla dolandırılanlar oldu bu sistemle. Bazıları laptopların içinde SSD'yi RAM'i söküp iade falan ediyor. İadeye itiraz etseniz bile sonuç çıkmıyor. Başa bela. Elden satış yapın. Güven olmaz.
 
23 Param Güvende satışım var. Ürünü göndermeden önce detaylı video kaydı alıp ürünü kargola. Hatta WhatsApp üzerinden de ürünü alıcıya detaylı belirt. Gerekirse video kaydı gönder. Kargodan sonra alıcı bozuk ya da arızalı geri gönderirse kabul et. Kanıt video ile mahkeme yoluna gidebilirsin. Seni dolandıran şahsın bilgilerini sahibinden.com'a veriyorlar bu arada. Kullanıcı 2 yıl ve üzeri siteye üye ise pek sorun olmuyor genelde.
 
23 Param Güvende satışım var. Ürünü göndermeden önce detaylı video kaydı alıp ürünü kargola. Hatta WhatsApp üzerinden de ürünü alıcıya detaylı belirt. Gerekirse video kaydı gönder. Kargodan sonra alıcı bozuk ya da arızalı geri gönderirse kabul et. Kanıt video ile mahkeme yoluna gidebilirsin. Seni dolandıran şahsın bilgilerini sahibinden.com'a veriyorlar bu arada.

Hocam sürekli satış yapan bir şirket ya da dükkan değilse PG ile satmak anlamsız, kimse durup dururken mahkemeyle uğraşmak istemez. Dertsiz başına dert almak için böyle bir riske ne gerek var? Önce EFT sonra kargo yazınca da satılıyor ürünler.
 
Hocam sürekli satış yapan bir şirket ya da dükkan değilse PG ile satmak anlamsız, kimse durup dururken mahkemeyle uğraşmak istemez.

23 Satışım arasında bir tanesiyle bile sorun yaşamadım. EFT sonrası havale kabul ediyorlar fakat alıcı için güvenli bir işlem değil.
 
Ürün kargo ile gittiği için teslim etmedi diyemez lakin ürününüzü bozup geri yollayabilir ve bu konuda yapabileceğiniz hiçbir şey olmaz. Sahibinden parayı alıcıya iade eder sizde bozuk ürününüzle kala kalırsınız.
Korktuğumda bu aslında. Satışı yapacağım ürün hot wheels arabası :D
 
Satıcı gram umurlarında değil, dolap gibi dolandırıcılıklardan iyi olsa da millet üründen parça alıyor iade ediyor ve kimse sorgulamıyor. Çoğu kişi kullanmıyor zaten.
 

Geri
Yukarı