Sahibinden sitesini kopyalıyan dolandırıcı tekrar türedi

Yer
KKTC
Merhaba arkadaşlar,, benim paylaştığım dolandırıcı (5500TL'ye Gaming laptopu sahibinden sitesini kopyalıyarak sözde get üzerinden insanlarara satıyor(!) bu şahıs son aylarda görmüyordum ki bugün Facebook'ta reklamını tekrar gördüm)
Yeni ismi Mustafa erhan demir, Mustafa erhan sayfa.
Önceden sitelerde cix uzantısını kullanıyordu şimdi Max olmuş :D

1659986795399.png

Son düzenleme:
https://www.technopat.net/sosyal/konu/sahibindeni-kopyalayarak-yeni-dolandirma-yoentemi.1832471/
Merhaba arkadaşlar,, benim paylaştığım dolandırıcı (5500TL'ye Gaming laptopu sahibinden sitesini kopyalıyarak sözde get üzerinden insanlarara satıyor(!) bu şahıs son aylarda görmüyordum ki bugün Facebook'ta reklamını tekrar gördüm)
Yeni ismi Mustafa erhan demir, Mustafa erhan sayfa.
Önceden sitelerde cix uzantısını kullanıyordu şimdi Max olmuş :D

Eki Görüntüle 1479007
Bu oldukça yaygın bi dolandırma yöntemi ürün alacak arkadaşlar dikkat etsin.

Bu arkadaş siteyi kopyalamış bir yerde tutuyor. Arada bir paraya sıkışınca milleti yolup gidiyor. Kimse de "ya bir dur, bu yaptığın suç" demiyor. Şaka gibi.

Evet öyle konunun başındaki linke tıklayıp daha uzun okuyabilirsiniz hatta dolandırılan biri ilk burada konu açtı bende uzun zamandır takip ediyorum ifşalıyorum.

1659991896114.png

Şimdi isim değiştirdi konu açınca işsiz işte.

Son düzenleme:
1659993041779.png

Online üzerinden ihbar edilmiştir.

Açan kişi mal değilse scam olduğunu anlar. Sonuçta sarı değil pembe.

Anlamayıp dolandırılan onlarca hatta yüzlerce kişi var.

sahibinden.png

egm.png

Evet arkadaşlar 2 gün önce paylaştığım sahibindeni kopyalıyan dolandırıcı için egm ve sahibindenden mail geldi.
Sahibinden diyor olayın bizim ile alakası yok.
Egm siber suçlara gelmemi söylüyor.
Not: Şimdi fark ettim arkadaşlar şimdiki kullandığı sitede diğer ilanların fotolarında hepsinde kelepirci yazıyor önceden sahibindendi bu sitede verileri kelepirci diye bir siteden almış bu firmada uzun süredir var ama çok dandik geldi sanki bu iş için tasarlanmış bir tane dağ aracına kelepirci logosu var fotolarda o da sanki fotoshop gibi (kelepirci.com)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı