Bak arkadaşım konu uzun ama, kısa yoldan anlatmaya çalışayım dataysız ama, uzun olacak maalesef. Yurt dışına çalışmaya çıkar gelirim ara, ara. Beni 3 sene önce bu vaadle, formen denecek ahlaksız, güvendiğim insan, güven amaçlı şirkete para yollamamı istedi tereddüt etmedim değil, gönderdim 600 TL yi en son. Sonradan öğrendim ki arkadaşlarımı aradım, onunla beraber çalıştığım kişiler bu insanlar ve akrabasını da aradım. Hepsi yok ya palavra dediler bir de parayı eşinin adına ATM den yolladım. Neyse diğer arkadaşlar İstanbul dan, olduğu illerden, ben de Adana dan karakola gidip şikayet ettik. Davalık olduk polisler de oradan bana güldüler resmen, o zaten apayrı bir durum. Sonuca gelirsek ben para istemiyorum bu adama ceza verilmesini istiyorum dedimse de, Hakim kadındı bu arada. Aracı bulup anlaşma sağlanacak, sağlanmaz ise tekrar dava açın gibilerinden konuştu. Avukat aradı anlaşma için 1 hafta sonra 10 gün sonra falan. Anlattı dedi ki, sen davaya devam etsen, haklı bile çıksan para devlete kalır, ben de paşa paşa davadan vazgeçtim, anlaşma için de pasaport parası gibi ücretleri de istedim, toplam da 1000 TL ye anlaştık para hesabıma yattı. Yani duruma bakar mısınız? Adamlar da ki rahatlığa bakın yahu bu adam resmen nitelikli dolandırıcı durumun da ama, hiç bir şekil de ceza, yargılama gibi bir durum yok ve diğer arkadaşlarım da olmasaydı belki ben hiç bir hak iddia edemeyecektim. Çok kişiyi dolandırmaya çalıştığı, paralarını aldığı için en azından ben geri paramı alabildim. Yani bu insan emin ol her türlü ne olursa olsun, aracıdır, bilmem nedir en fazla paranı geri iade edip yırtacak. Olay bu kadar basit, bir şey satın alırken, araştırma yapın öyle hareket edin. Bu adam yollar yollamaz en kötüsü davalık olursun, belki alamayabilirsin bunu da unutma. Alırım paramı paşa, paşa diyorsun bu yazımdan sonra ne düşünürsün bilemem?