Sahibinden üzerinden satış yaptığım kişi IBAN'ım üzerinden başkasını dolandırmış

İsmailyk

Hectopat
Bu sarı sitede anakart ilanım vardı. Adamın teki aradı. Dedi ki ben sana havale/eft yapsam oradaki arkadaşıma ürünü elden teslim eder misin? Kendisi il dışındaymış. Tamam dedim, verdikleri konuma gittim. Parayı yolladı, bende ürünü teslim ettim. 2 gün sonra meğerse bu adam başka birine havale ile ürün satmış. O çocuğa da benim IBAN'ı vermiş. Benim ibana parayı yollatmış. Demiş ki aldığın ürünü ben sana kargolayacağım. Ama benim haberim yok. Ben sandım ki adam benim sattığım ürünün parasını yolladı. Şimdi çocuk aradı diyor ki ben sana monitör için para yolladım. Ben de şaşırdım. Mevzuyu sonradan anladım. Yani işin aslı tezgaha geldik. Dolandırılan kişi şimdi dava falan açacak. Ben ne yapacağım. Böyle bir şeyle karşılaşan var mı?

Bu iş sakat. Geçmiş olsun öncelikle. Burada en mantıklı karar sizin parayı ödeyen kişi ile ortak olup davacı olmanız. Belki de parayı atan kişi de o adam ile çalışıp sizi zor duruma sokmak istiyor olabilir. Yani sizden para koparmak istiyor olabilir. Bu yüzden o davacı olmadan önce siz davacı olun. Ya da bu para sizin için önemli değilse verin ve hiç uğraşmayın.

Direkt polise git ürünü sattığın kişiyi şikayet et bence.
Polise gitmek en doğru karar. Şu an bile burada durma kalk git.
Sağ olun hocam. Dolandırılan kişilere İBAN üzerinden ulaştım. Delil bulmaya çalışıyorum. Yarın sabah gideceğim. Ama telefon görüşmelerinden başka elimizde bir şey yok.
Ürünü teslim ettiğin kişiyi, seni arayan telefon numarasını falan bul ve polise git. Ayrıca ürünü teslim ettiğin bölgede güvenlik kamerası ve konuşma geçmişi de varsa delil olarak al.

Ayrıca Sahibinden ile de görüş bu durum için, kolaylık sağlanır.
Sahibinden bizlik bir şey yok dedi. Marmaray durağında teslim ettim. Orayı gören bir kamera olsa bile , adam güneş gözlüklüydü. Yüzü net görünmüyordu.

Vay arkadaş tezgaha bak, geçmiş olsun hocam. Herkesin kolaylıkla düşebileceği bir tuzak bu işe nasıl olur bilmiyorum ama bir çare bulunması lazım.

Dolandırılanlarla uzlaşıp paralarını tekrar ödeyip kurtulmak istiyorum. Allah düşürmesin kimseyi, kansız herifler. Ne yapacağımı şaşırdım. Telefon görüşme kayıtlarına ulaşamazsak, elimde başka delil yok.

@İsmailyk anladım. Umarım tez zamanda çözülür olay sorunsuz bir şekilde. Yani üst düzey bir dolandırıcılık resmen. Daha evvel bu şekilde 2-3 ürün satmıştım ama her seferinde alıcı kişinin ve ürünü başkası teslim alacaksa o kişinin kimliğinin fotoğrafını alırım ben, size de tavsiyem olsun böyle durumlarda kimlik fotoğrafını alın ki satıştan sonraki 1 hafta içerisinde oluşacak durumlar için bir önlem olsun.

@İsmailyk anladım. Umarım tez zamanda çözülür olay sorunsuz bir şekilde. Yani üst düzey bir dolandırıcılık resmen. Daha evvel bu şekilde 2-3 ürün satmıştım ama her seferinde alıcı kişinin ve ürünü başkası teslim alacaksa o kişinin kimliğinin fotoğrafını alırım ben, size de tavsiyem olsun böyle durumlarda kimlik fotoğrafını alın ki satıştan sonraki 1 hafta içerisinde oluşacak durumlar için bir önlem olsun.

Vallahi bilemedim. Adam çocuğuma bilgisayar topluyorum. Son birkaç parça kaldı. Senden aldığımız parçaları arkadaş uçakla buraya gelecek bugün getirecek dedi. Ağlıyor durmuyor falan deyince ben de vicdan yaptım ne bileyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı