Sahibinden'de nasıl anonim 2. el satış yapılır?

Galeci96

Yoctopat
Ne zamandır kullanmadığım eşyaları, değiştirdiğim sistem bilgisayar parçalarını falan Letgo üzerinden elden satmaya çalışıyorum. Saçma sapan teklifler geliyor. Sattıklarımın arasında 0 kullanılmamış ürünler bile var ve çok uyguna vermeme rağmen, öyle teklifler geliyor ki cevaplamaktan sıkıldım.

Düşündüm acaba Sahibinden'e mi üye olsam ama işleyiş nasıl onu sormak istiyorum. Ben Letgo'da satış yaparken sadece adımı giriyorum, soyadımı da girersem bazı kötü niyetli kişiler ad ve soy addan tüm sülaleyi illegal yollardan buluyorlarmış, bulunduğum şehirde kabak gibi ortaya çıkarım diye soyadımı girmiyorum. Sonra eve kötü niyetli birisi her akşam, çiğ köfte, lahmacun siparişi verirse ne olacak?

Neyse Sahibinden'de işleyiş nasıl acaba? Ürün satmaya kalkarsam illa soyadım da gözükecek mi? Ben hep elden satış tercih ediyorum ama oldu da kargoyla yollarsam karşı taraf ad soyad, adres falan her şeyimi görecek mi? Veya karşı taraf parayı IBAN'dan yollarsa yine ad, soyad gözükecek mi benim?
Ayrıca telefon numaramın da gözükmesini istemiyorum. SMS bomber diye bir şey varmış, sürekli aktivasyon kodu yolluyormuş kötü niyetli kişiler.

Ne yapmamı öneriyorsunuz? Paranoyak biriyim ve alıcıyla satıştan sonra hiçbir şekilde muhatap olmak istemiyorum çünkü sattığım mallarda kusur olmaz zaten.

Hocam niye böyle bir şey yapsınlar? İşleri güçleri yok, SMS boomer veya sipariş gönderecek. Ellerine bir şey geçmiyor. Yapmazlar bir şey. Sahibinden'de milyonlarca kişi var kime yapılmış?

Bu kadar paranoyak davranmaya gerek yok fakat sizin açınızdan yapılabilecek tek yol ; sahibinden üzerinden gerçek isminizi girmemek, telefon iletişimini kapatıp sadece uygulama üzerinden mesajlaşmak, buluştuğunuz noktayı ikametinizden uzak yerde seçmek ve nakit şekilde malınızın karşılığını almak. Ancak bu şekilde satış yapabilirsiniz haricinde bahsettiğim adımları değiştirmek sizina açınızdan paranoyak(!) şekilde oluyor.

Ne zamandır kullanmadığım eşyaları, değiştirdiğim sistem bilgisayar parçalarını falan Letgo üzerinden elden satmaya çalışıyorum. Saçma sapan teklifler geliyor. Sattıklarımın arasında 0 kullanılmamış ürünler bile var ve çok uyguna vermeme rağmen, öyle teklifler geliyor ki cevaplamaktan sıkıldım.

Düşündüm acaba Sahibinden'e mi üye olsam ama işleyiş nasıl onu sormak istiyorum. Ben Letgo'da satış yaparken sadece adımı giriyorum, soyadımı da girersem bazı kötü niyetli kişiler ad ve soy addan tüm sülaleyi illegal yollardan buluyorlarmış, bulunduğum şehirde kabak gibi ortaya çıkarım diye soyadımı girmiyorum. Sonra eve kötü niyetli birisi her akşam, çiğ köfte, lahmacun siparişi verirse ne olacak?

Neyse Sahibinden'de işleyiş nasıl acaba? Ürün satmaya kalkarsam illa soyadım da gözükecek mi? Ben hep elden satış tercih ediyorum ama oldu da kargoyla yollarsam karşı taraf ad soyad, adres falan her şeyimi görecek mi? Veya karşı taraf parayı IBAN'dan yollarsa yine ad, soyad gözükecek mi benim?
Ayrıca telefon numaramın da gözükmesini istemiyorum. SMS bomber diye bir şey varmış, sürekli aktivasyon kodu yolluyormuş kötü niyetli kişiler.

Ne yapmamı öneriyorsunuz? Paranoyak biriyim ve alıcıyla satıştan sonra hiçbir şekilde muhatap olmak istemiyorum çünkü sattığım mallarda kusur olmaz zaten.
Alacak olanlarda senin benim gibi insanlar hocam ne olacak? Sattığın mala güveniyorsan yeni biriyle tanışmış olursun. Belki arkadaş olursunuz ve ileride alışverişiniz devam eder. Sana geri dönüş yaparsa da anlayışla cevap ver. Kimse seni bulmak için veya dövmek için uğraşmaz. Kimse senin adresine yemek siparişi vermez. Deli mi bu insanlar? Paronayak olmak çok sıkıntılı bir durum. Yapabileceğin en mantıklı hareket elden satmak. Ortak alanda buluş anlaş ve sat şeklinde daha iyi olur. Adamın birine TV satmıştım adam telefonda bana çok itici gelmişti ve hiç güvenememiştim. Adam kapının önüne geldi gıcır gıcır araba, içinde dünyalar tatlısı kız çocugu ve küçük evcil kedisi ile beraber. Evime çağırdım içecek ikram ettim ve cihazı aldı gitti. Daha sonrasında o arkadaşa masaüstü bilgisayarımı sattım. Aldıklarından memnunmusun diye de dönüş yaptım. En son bana çay ve pasta ısmarlamıştı. İnsanlara karşı daha yumuşak bir bakış açısı oluşturun. Sorun çıkartan geri dönen olursa da, niyeti kötü değilse yardımcı olun. Kimse sizi izlemiyor. İnanın kimsenin umrunda bile değilsin. Değiliz. Değilim. İnsanlar bir mal alırken ülkesinin insanından alıyor ve bu bir kültürdür. Adam aldığı maldan daha çok beni merak ediyor. Tanışmak istiyor aslında. Yalnız veya arkadaş edinmek istiyor olabilir. Sende olumlu veya olumsuz ona göre tavızr alırsın ve malını satarsın. Lütfen bakış açını değiştir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı