İşlemci ilanı için birisi get istedi, açmadım. Sebebi ise 14 gün cayma hakkı. Adam işlemciyi alır, delid yapar, hız aşırtır, içinden geçip bozar. Sonra da bu bozuldu, iade al. Sonraki gün başkasına elden test ederek teslim ettim, sapasağlam çalışıyor.
Çoğu ava giderken avlanmaktan korktuğu için açmıyor, kalanlar da daha önce denemediği için.
Peki alıcı için mantıklı mı?Alıcıyı koruyor sadece bildiğim kadarıyla.
Alıcıya mantıklı sadece. Aldığın şeyi deneyip, istersen bozup 14 gün içinde iade hakkın var. Kutu açıldı derdi yok, bir şey yok. Hatta bu yolla sadece kargo ve GeT komisyonu ödeyip ürünü kiralayabilirsin. Bak sistemi sabote etmek istersen bir sürü yolu var.Peki alıcı için mantıklı mı?
Hocam birinci sebebi zaten arkadaşlar açıklamış. İkinci sebep de sahibinden GeT ile ilan açınca verdiğin ilan fiyatından %9 komisyon alıyor. Alıcı adama mesaj atıyor fiyatta bir de indirim istiyor. Yani zaten adam GeT ile ilan verdiyse %9 pahalı satmak zorunda. Üstüne arkadaşların söylediği "14 gün iade hakkı" da üstüne gelince büyük bir sıkıntıya yol açıyor. Mesela ben dizüstü bilgisayarımı satılığa çıkarmıştım. Adam GeT ile ilan açmama rağmen adam indirim istedi. Adamın ismi ise "Tablet & PC yedek parça Bal Hoca" (doğru hatırlıyorsam bunun gibi bir ismi vardı) olunca dedim bu adam bir işler planlıyor. Araştırdım adam tablet satıyor ve bazı PC yedek parçalarını satıyormuş. Letgo'da filan da aynı isimle satış yapıyormuş. Bende vazgeçtim yani sen düşün.Sahibinden'de ikinci el laptop bakıyorum, "GeT açabilir miyiz?" Diyorum "babama bile GeT açmam" diyorlar. Ayrıca herkes aşırı gergin. Bunun sebebi nedir?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.