Sahibinden'deki ucuz ev satıcıları dolandırıcı mı?

Arkadaşlar buradaki gibi evlerden almayı düşünüyoruz. Bunlar nasıl bu kadar ucuz olabiliyor? Piyasaya göre dolandırıcı olabilirler mi? Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.

Ankara'nın hiç nezih olmayan bir bölgesinde oturuyorum.
Bizim burada evler o fiyatlar.
Ama ben şahsen öğlen saati bile tırreklerle münakaşa içine giriyorum, sen düşün.
Hocam hatta okul çıkışımıza bıçakla köpeklerle geliyorlardı.
En son bir arkadaşın kafasını muştayla yardılar.
Böyle bir yerde 450k olan ev orada Allah bilir kaçtır.
 
Bu kadar lüks gözüken bir daireyi İstanbul'da 450.000TL gibi fiyata almak mümkün değil. Semtinden dolayı ucuz diyeceğim fakat Beylikdüzü son zamanlardaki yatırımlar ile yükselen bir yer haline geldi. 30 yıllık evler bile bu fiyatlara satılmıyor artık. O yüzden bana pek inandırıcı gelmedi. Diğer şehirlerde bile bu fiyata sıfır ev bulmak imkansız neredeyse.

İlanı yine de soruşturun. Gerçekse kesinlikle kaçırmayın. 4.500.000TL yazmak isterken bir sıfırı eksik yazmış olmasınlar da :)

Ve de dikkat ettiyseniz daire özelliklerinde tik koyulmayan şey yok...
 
Son düzenleme:
Düzen şöyle işliyor genelde, siz ucuz kaçmasın diye kaporo veriyorsunuz. Sonra satış işlemleri için evrakları toplarken evin bankada borcu olduğu ortaya çıkıyor. 1.000.000 bir daire diyelim, bölgede emsal daireler 1.500.000, bankada 250-500K borç çıkabiliyor ödenmesi gereken. Ha ev sahibi öder, siz ödersiniz derken işler karışabilir. Ancak bir kez işe başladığınız için kendinizi bitirmeye ikna etmiş oluyorsunuz, geri adım atmak zorlaşıyor.

Bir diğer ihtimal evde kusur olması, tesisat olabilir, nem olabilir, geçici boyanıp üstü kapatılmış çatlak vb. olabilir.

İlan yukarıda görünsün diye o fiyat yazılmış ama geçersiz olabilir.

Dubleks daire olup üst kat kaçak olabilir, arsa payı olmayabilir, ev kentsel dönüşüme girmek üzere olup sahibi bunu içeriden bir tanıdıktan erken haber almış olabilir.

Sorunsuz olabilir, sahibi acil paraya sıkışmıştır ve hemen nakit ihtiyacı vardır.

Bu mevcut ilanlarla ilgili değil, genel bir bilgilendirmedir. Evi almadan hatta ön ödeme yapmadan önce tapudan ve belediyeden o taşınmazın durumunu kontrol edin.
 

Geri
Yukarı