Şahıs şirketi kurup stok fotoğrafçılık işine girmek kârlı mı?

Mucosoft

Megapat
Katılım
5 Mart 2014
Mesajlar
5.528
Makaleler
12
Çözümler
41
Bu iş ile uğraşanlardan veya bilenlerden bilgi almak istiyorum. Getty Images veya Shutterstock gibi sitelere içerik yükleyip lisans başına kazanç sağlamak ve bunun vergisini ödemek iyi bir kazanç sağlar mı? Biliyorsunuz ki bir fotoğraf lisansı Getty Images'ta en yüksek 500 dolar. %20 komisyon ile bu lisanstan 100 dolar elde ediliyor. Bu tek bir lisans için geçerli. Vergilerle beraber yine iyi bir getiri sağlıyor.
 
400 fotoğraflık bir portfolio ile 2017'den beri Dreamstime'dayım. Elbet ben kaç senedir fotoğraf yüklemiyorum ama bu son 6 senede sadece 35 dolar biriktirebildim.

Ama stok video işini düşünebilirsiniz. 100 kadar video yükledim son birkaç aydır, 25 dolar kazandım. Üstüne dikkatini verip binlerce videodan oluşan portfolio kurabilirsen kârlı olabilir.
 
Tek bir indirme için 100 dolardan bahsediyorum. 10 kişi indirse 1.000 dolar eder. Bence gayet yeterli ve lisans ücretleri yüksek.
Hocam dediğiniz şekilde gayet iyi, fakat bu alanda stock olarak çok görsel var sitede ve çoğu %0 indirme. Öne çıkanlar çok indirilenler. Bu açıdan bakınca çok çok iyi reklam yapıp, öne çıkartmanız lazım kendi sayfanızı.
 
Tek bir indirme için 100 dolardan bahsediyorum. 10 kişi indirse 1.000 dolar eder. Bence gayet yeterli ve lisans ücretleri yüksek.
Hocam o dediğiniz satışlar çok çok nadir oluyor. Eğer Getty Images'a girmeye hak kazanırsanız (ki çok sınırlı kontenjanı mevcut, çok büyük ihtimalle iStock'a kaydırılırsınız), o zaman foto başı 10-20 dolar kazanabilirsiniz. Normal koşullarda (Shutterstock, iStock, Adobe Stock, Dreamstime, 123RF) indirme başına 0.1 dolar ile 2 dolar arası kazanırsınız ortalama olarak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı