Sahte Apple mesajına inanmak

Yiit11

Hectopat
Katılım
22 Haziran 2019
Mesajlar
48
Çözümler
1
Mail adresime Apple Support olarak bir mesaj geldi İngilizce olarak. Lütfen bu dosyayı açın veya indirin bakın diyordu. Dosyanın içinde ise bir kaç bir şeyler yazıyordu. Böyle böyle yapın yoksa 2 gün sonra icloud hesabınızı sileceğiz, şu an askıya alındı falan diye. Bir de attıkları dosya da altında hesabımı doğrulayın diye bir şeyler vardı. Oraya bastığımda ise aşağıdaki fotoğraftaki gibi oluyordu. Ben de acaba icloud falan çalmak için kandırmaca mı dedim Apple'ın tam mailini bulamadım bana gelen mailde de gönderen kişi değişikti. Maili: ([email protected]) yardımcı olursanız sevinirim. Bir de diyelim ki bu bir kandırmaca, ben bastım ama aşağıdaki resimde ki gibi dedi ve açmadı. Ben bundan etkilenmem değil mi?

qq.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows kullanan biri olarak bir dosyayı bu kadar korkusuzca indirmeniz ilginç. Key logger olabilir. Tarama yaptıktan sonra dosyayı silin.
 
Bu konu hakkında bir bilgim yok ama muhtemelen önlem alındığı/Türkiye’de yasaklandığı için bir şey olmaz
 
Bana da bu tarz e-posta genelde Outlook üzerinden geliyor.
Bu tarz mesajları direk Kimlik avı olarak bildir deyin.
Ayrıca tarayıcınız da Poper blocker uzantısını kullanın.
Güvendiğiniz sitelerde kapatabilirsiniz. E-Posta adresiniz kimlik avı postaları sürekli alıyorsa açık tutun.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı