Bu yüzden Antivirüs yerine İnternet Security kullanmakta fayda var.Haklısın bir dönem kamera açma kodları vs vardı bu yüzden varsayılan olarak javascript kapalı olarak geliyor tarayıcılar. Çoğu durumda Chrome gibi kaliteliler çözdü bu durumu ama Maxthon gibiler hala belirsiz.
Etiketlemişsin dün vaktim yoktu cevaplayamadım bugüne nasip oldu.Daha @24099 açıklama yapmadı, bekliyoruz. Bu zamana kadar ortalıkta çok efsaneler döndü.
Peki kaspersky ve eset ile tarattım hiç bir sorun çıkmadı sizce IP'mi değiştirmeme gerek var mıdır? Çok teşekkürler cevabınız için.Etiketlemişsin dün vaktim yoktu cevaplayamadım bugüne nasip oldu.
Başlığa göre hareket edersek evet mümkündür. Bu yüzden her önünüze gelen linklere tıklamamalısınız. Ama genel saldırı biçimi önce sahte linke gidersin sonra sana zararlı indirtmeye çalışırlar yaygın olan biçimi budur.
Farklı yöntemleri var çok bilinmesin diye yazmıyorum ama ufaktan açığa kavuşturayım.
Tıkladığınız çoğu zararlı linkte IP adresiniz, tarayıcı sürümünüz, Android sürümünüz gibi bilgiler loglanır. Bu bilgiler ileride sosyal mühendislik yapılarak kullanılabilir.
Bunun haricinde başka başka sosyal mühendislik yöntemleri ve uygulamalar üzerindeki güvenlik açıkları kullanılabilir.
Bunun dışında Android ekosisteminde tıkladığınızda sizden herhangi bir izin isteyen bir link varsa izin vermeyin onları reddedin.
Konu sahibine de tavsiyem böyle bir linke tıkladıysa telefonunu iyi bir AV ile taratmasıdır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.