Sahte FPS değerleri mi alıyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sahte kare hızı değil. Konsoldaki oyunlar konsol donanımına göre özel olarak optimize ediliyor, daha iyi bir hareket bulanıklılığı ekleniyor ve daha tutarlı kare hızı sunuyor. Bu sebeple size daha akıcıymış gibi hissettiriyor. Bunlara rağmen konsoldaki 60 FPS ile bilgisayardaki 120 FPS arasındaki farkı anlamamanız pek mümkün değil.

Biliyoum hocam, 90Hz'lik telefonumda 45FPS alırken çıldırıyorum.

Örnek olarak ben PS5'de Demon's Souls oynuyorum ve oyun sabit 60 FPS. PC'de ise 120 FPS sabit oynuyorum iki FPS arasında aşırı fark var, hissetmiyorum diyen yalan söylüyordur. 120'den sonrasını ben hissetmiyorum şahsen.

Hatta bir ara acaba dedim bu 50 FPS olabilir mi? Gidip analiz ettim, bilenler bilir konsolda da video kaydedip FPS ölçebilirsiniz çeşitli araçlarla. 59-60 bir karış düşmedi.

Tabii konsolda stutter vb. saçma sapan düşüşler olmaz. PC de en üst düzey sistemde bile drop mutlaka olur.

Yani konu sahibi dostum, hatalısın.

Yıllardır PS4'te 30 FPS oynayıp PS5'te 30 FPS görünce insanlar 30 FPS kötü PC'ye geçelim demedi.

Oyundan oyuna değişir hikayeli oyunlarda 30FPS yeterli olurken rekabetçi oyunlarda 15FPS düşüş bile oynayışınızı etkiler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…