Sahte FPS değerleri mi alıyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
30 fps Pc için berbat bir değerken konsolda kabul edilebilir bir değer.

Siz zaten konunun açılma sebebini anlamadınız bir türlü.

Pc'deki fps değerleri ile konsoldaki fps değerleri aynı değil. Bunu anlamakta zorluk çekiyorsunuz.

Konsolun verdiği 60 FPS, Pc'nin verdiği 60 FPS ile aynı değil. Hal böyleyken bu kadar tartışmaya gerek yok diye düşünüyorum.
1742215556087.jpeg

Ben buraya karşılaştırmalı test attım adam ona da inanmadı bir kulp buldu. PS5'den çıkarıp videodan analiz yapsam ve karşılaştırsam ona da bir şey bulacaklar. Boşuna nefesini tüketme bunlara.
Tamam sen haklısın

Neyle karşılaştırma yapmak istersin? Sen bilgisiz ve deneyimin olmadığı bir alanda ahkam kesiyorsun şu an. 30 FPS akıcı falan değil, hiçbir zaman olmadı.

Senin okuman anlaman yok ama yine de cevap yazayım.@Bcansiz74 yazdığı gibi daha iyi bir optimizasyon ve Motion blur ile PS daha akıcı bir oyun deneyimi sunar. PC de ise her makine farklı olduğu için optimizasyon vasattır bu yüzden daha güçlü cihazlar ister. Monitörün yenilme hızı panel tipi de deneyimi artırır. Mükemmel bir sistemin olabilir ama monitörün gecikmesi ve yenileme kötüyse yine FPS farkını anlamazsın hata kasma takılma hissedersin. 30 FPS savunucusu değilim fakat hikayeli bir oyunda 30 FPS yetiyorken niye 300 FPS almıyorum tiriplerinde değilim. 400 FPS oynadığım CS'yi 30 FPS oynayamam ve burada da onu savunmam. Oynanılan oyuna göre çok değişken. İki oyunu örnek göstererek genelleme yapmaya kalmak bayağı sığ.

Senin okuman anlaman yok ama yine de cevap yazayım.@Bcansiz74 yazdığı gibi daha iyi bir optimizasyon ve Motion blur ile PS daha akıcı bir oyun deneyimi sunar. PC de ise her makine farklı olduğu için optimizasyon vasattır bu yüzden daha güçlü cihazlar ister. Monitörün yenilme hızı panel tipi de deneyimi artırır. Mükemmel bir sistemin olabilir ama monitörün gecikmesi ve yenileme kötüyse yine FPS farkını anlamazsın hata kasma takılma hissedersin. 30 FPS savunucusu değilim fakat hikayeli bir oyunda 30 FPS yetiyorken niye 300 FPS almıyorum tiriplerinde değilim. 400 FPS oynadığım CS'yi 30 FPS oynayamam ve burada da onu savunmam. Oynanılan oyuna göre çok değişken. İki oyunu örnek göstererek genelleme yapmaya kalmak bayağı sığ.
Dostum madem böyle neden yüksek bir sistem topladın ki? 30FPS oynamaya devam et PS'ten.

Sana bir sürü test atmak isterim ama işlerim yoğun biraz. Beni uğraştırmadan 30 FPS ve 60 FPS yazarak sonuca ulaşabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı