Sahte FPS değerleri mi alıyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben konuyu okumadan önce ironi sandım, yani konsoldaki 30-60FPS ile PC de ki 30-60FPS arasında fark var dese haklı olduğunu dile getirecektim ama sahte FPS konusunda ciddi olduğunu görünce kayış koptu biraz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Oyunların PC sürümü ile konsol sürümü aynı olmuyor dolayısıyla arada fark oluyor. Firmanın suçu niye NVIDIA üstüne atılıyor onu anlamadım.

Oyunların PC sürümü ile konsol sürümü aynı olmuyor dolayısıyla arada fark oluyor. Firmanın suçu niye NVIDIA üstüne atılıyor onu anlamadım.

Arkadaş AMD'ci ve suç atmaya bahane aramış herhalde PC ile konsol sürümünün en büyük farkı optimizasyon zaten. O da büyük fark yaratıyor.

Konsol ile PC'nin FPS değerleri bir değil, konsolda 30 FPS bile yağ gibi akıyor. Konsolun 30 FPS'si de PC'nin 60'ı gibi gözüküyor. Bu yıllardır olan bir şey zaten.
Tamam da buradaki bir çok kişi bu gerçeği bile kabul etmiyor. Ondan sonra fanboy biz oluyoruz.
Gel de çık işin içerisinden..

Tamam da buradaki birçok kişi bu gerçeği bile kabul etmiyor. Ondan sonra fanboy biz oluyoruz.
Gel de çık işin içerisinden.

Kimse sorsan PC daha üstündür der ama nedense sen konsolları namus meselesi gibi savunuyorsun. Verdiğimiz argümanlar hakkında cevap bile vermiyorsun.

Arkadaş AMD'ci ve suç atmaya bahane aramış herhalde PC ile konsol sürümünün en büyük farkı optimizasyon zaten. O da büyük fark yaratıyor.
AMD'ci olsam gidin AMD PC toplayın derdim. Bir markanın kölesi değilim çok şükür. Gerçekler neyse onu söylüyorum. Gözüm de gayet iyi görüyor bu arada. Hangi oyun hangi fps'yi veriyorsa bunu ekranın yukarısındaki değerlere bakmadan anlayan biriyimdir.

Sony, Nintendo ve Xbox bu kadar güzel bir optimizasyona rağmen "biz aptal olduğumuz için konsolumuzda düşük fps gösteriyoruz" demediklerine göre geriye uyanıklık yapan tek bir firma kalıyor. Tavrım gayet net ve şu sıralar bu uyanıklığa isyan eden benim gibi milyonlarca insan var. Bu argümanı savunmaya devam edeceğim.

Konsolun verdiği 60fps ile bilgisayarın verdiği 60fps'nin aynı olduğunu savunan kişi cahildir. Dikkat ederseniz bu kişilere cevap bile vermiyorum. Benim iddiam bunun daha da ötesi.

Konsolun verdiği 60fps = PC'nin verdiği 120 fps

Ee hocam zaten öyle, konsolun 60 FPS'i PC'nin 120'sine yaklaşır, bu doğru. Ama bunun sahte FPS ile ne alakası var? Konsolların kendisi böyle, yıllardır da böyle zaten. Bunun sahtelikle alakası ne?

Ee hocam zaten öyle, konsolun 60 FPS'i PC'nin 120'sine yaklaşır, bu doğru. Ama bunun sahte FPS ile ne alakası var? Konsolların kendisi böyle, yıllardır da böyle zaten. Bunun sahtelikle alakası ne?
Burada bunları iddia etmeniz linç edilme sebebiniz. Yani yukarıda yazılanları okumadınız her halde.

Bunun sahtekarlık olmadığını savunmanız kadar da ilginç bir şey görmedim. Bunca yazılanlar arasında en çok şaşırdığım şey bu oldu.

Sen ne saçmalıyon? Adamlara seni savundum. Forumun kitlesi beni öldürüyor ya.
Sanırım biraz yanlış anladın, artık konu kapansın gibisinden tamam dedim.
Yoksa bende seni savundum

Sahtekarlık değil zaten, konsol genelde motion blur gibi teknolojileri kullanarak 30-60 fps'i sanki daha akıcıymış gibi gösterir.

Ama PC eğer ekranınız min 120hz ve oyun 120fps alıyorsa (bunu bazı fps meter uygulamaları ile de test edebilirsiniz) burada bir fps sahtekarlığı söz konusu değil.

Son düzenleme:
Hem konsol hem oyun PC'si kullanan arkadaşların bana hak verdiğini görmek güzel bir şey.

Yukarıda yazılanlara bakarsanız bir çok bilinçsiz PC kullanıcısı konsolu gömmüşler ama gerçekler böyle değil malesef. Daha 1 yıl öncesine kadar kendim de en az onlar kadar cahildim bu arada.

Konsol, fiyatına göre PC'den çok daha iyi. Bunca yıl kandırılmak ise oldukça kötüydü.

Anlamak istemeyenler için iddiamı usanmadan tekrarlıyorum;

PC 100hz 4k-120FPS = Ps5 Pro 100hz 4k-60FPS

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…