EMIRCBSK
Femtopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- _____________________
Intel Pentium III 1 GHz
Asus P3B-F
NVIDIA GeForce2 GTS 32MB
Kingston 256MB PC133 SDRAM
Western Digital Caviar 40GB 7200 RPM
Antec PP-303X
Pioneer DVR-104 16x DVD-ROM Drive
Creative Sound Blaster Live! 5.1
Antec SX1030B Mid Tower Case
Sony Trinitron GDM-FW900 19-inch CRT Monitor
3Com 3C905C-TX 10/100 Mbps Ethernet Adapter
Microsoft Windows 98 SE
Microsoft IntelliMouse Explorer
Microsoft Natural Keyboard
- Software Developer
Hem konsol hem oyun PC'si kullanan arkadaşların bana hak verdiğini görmek güzel bir şey.
Yukarıda yazılanlara bakarsanız bir çok bilinçsiz PC kullanıcısı konsolu gömmüşler ama gerçekler böyle değil malesef. Daha 1 yıl öncesine kadar kendim de en az onlar kadar cahildim bu arada.
Konsol, fiyatına göre PC'den çok daha iyi. Bunca yıl kandırılmak ise oldukça kötüydü.
Anlamak istemeyenler için iddiamı usanmadan tekrarlıyorum;
PC 100hz 4k-120FPS = Ps5 Pro 100hz 4k-60FPS
@hakopera ben yazılımcıyım, evet kendime profesyonel bir yazılımcı diyebilirim, sektör de 7 yılım geçti, taaa lise zamanlarımdan oyun geliştirme ve optimizasyon konusuna da hakimim, instagram 'emircbsk' ekleyebilirsin beni, şuan danimarka merkezli bir mobil oyun geliştirme ekibindeyim, uzaktan çalışıyorum, hepimiz arkadaşız ve ortak bir işe giriştik, birebir işin içindeyim yani.
Hala aradaki platform kaynaklı farka sahte fps, dolandırıcılık ve kandırmacılık diyorsun, sana 2 mesaj gönderdim cevap olarak, 1'ini sebeb gözetmeden sildiler, diğeri hala duruyor orada.
Evim de şuan kırılmış PS3, PS4, PS5 PRO, Nintendo, eski ve çalışmayan pahalı dekoratif bir atari kutusu, Lenovo Legion 5 (RTX3070), Lenovo Legion Pro 7(RTX4080) ve son olarak R7 9800X3D + RTX4080 SUPER'li DDR5 bir canavar var, sadece anakartı neredeyse bir PS5 PRO alıyor.
Sahip olduğum bu donanımlara sonuna kadar da hakimim, PS5 PRO 'yu kendisinden pahalı 4K OLED devasa bir monitör ile kullanıyorum, bilgisayar da aynı şekil de 4K OLED 32'' ile kullanıyorum, piyasa da görüp görebileceğin en iyi 4K OLED monitörlerden bir tanesidir.
Mal şovundan ziyade deneyimlerimi aktarıyorum sana, beni dinlemek zorunda da değilsin, google yanı başında duruyor.
(Aşağıdaki örnek verilen bilgisayarları 60FPS limitli düşün.)
Ryzen 5 1600 + GTX1060'lı bir sistem ile alacağın 60FPS akıcılığı/deneyimi ile Ryzen 7 9800X3D + RTX4090 ile alacağın 60FPS akıcılığı/deneyimi arasında çok fark var.
1060'lı sistem'e sahip olan adam kalkıp da "ben şu oyunda 60FPS sabit oynuyorum ama arkadaşım 4090 ile ve aynı monitör de 60FPS aldığında benden daha akıcı oynuyor, dolandırıcılık var bu işin için de." diyemez, bu dümdüz benim bilgim yok boş ötüyorum sözü.
İnsanlara ''Usanmadan tekrarlıyorum'' demek yerine elinin altındaki google'ı aç artık ve bu konuda detaylı araştırma yapıp olayın sadece FPS değerlerinde olmadığını anla.
PC 100hz 4k-120FPS = Ps5 Pro 100hz 4k-60FPS gibi saçma bir argüman sunuyorsun, PC 120FPS alırken neden 100Hz kullanıyor? 20FPS'yi kim görecek şimdi??? 100Hz monitör de 120FPS almak sadece -20FPS kaybına yol açmıyor, yanın da bir çok değer darboğaza uğruyor.
280hz bir monitör de 500fps almak yerine 280hz bir monitör de 280fps almak zaten daha akıcı deneyim yaşatıyor. VSYNC FREESYNC GSYNC gibi teknolojiler boşuna mı var dayı?
Senin yerine GPT ye sorulan sorular, buyur..
Ya kıyaslama yaptığın PC de veya monitöründe bir problem var ya da senin gözler de ciddi sıkıntı var, çünkü 4K60FPS ile 4K60FPS kıyası yapsan sana hak verilecek fakat 4K60 ile 4K120 kıyasında ve 4K120FPS alabilecek PC ye 100hz eşiti vermen de hem göz sağlığı hem de ruh sağlığı problemi var.
Ek ve son olarak konsol 50.000TL ye sana belli başlı katalog oyunları güzel optimizasyon da oynatsa da PC alan herif sadece oyun oynamıyor, sadece oyun bile oynasa milyon tane yelpaze var, bilgisayarı iyiyse ve oynadığı oyun konsol versiyon gibi güzel optimize edildiyse hem kaliteli monitörü ile beraber de daha akıcı oynuyor hem de konsola göre daha gerçekçi grafiklere sahip oluyor. Süper güçlü bilgisayara sahip olan birisi de zaten ps'ye sahip oluyor mutlaka, yeni çıkan ps oyunlarını ps de akıcı oynayıp pc sürümü çıktığında daha iyi grafikler ile bir de pc versiyonunu alıp oynuyor.
Bu bir sahtekarlık veya dolandırıcılık değil, kimsenin göremediğini gördüğün bir senaryo yok orta da, boşuna heyecan yapma, konuyu da uzatma bence, komik yani.