Sahte Rufus Pro arşiv dosyasından zararlı bulaşır mı?

kenanbirkan

Hectopat
Yer
Chicago
Daha fazla  
Merhaba. Ben Rufus ile PC formatlamak için uygulamasını yükleyecektim, Rufus Pro diye siteye girmişim, dikkat etmedim, sonra Rufus'un birebir kopyasını yapmışlar. RAR dosyası yükledi, isminde installer vardı, sonra olayı anladim. Sadece RAR dosyasını indirdim, hiç o dosyanın uygulamasını açmadım. Virüs girer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ben Rufus ile PC formatlamak için uygulamasını yükleyecektim, Rufus Pro diye siteye girmişim, dikkat etmedim, sonra Rufus'un birebir kopyasını yapmışlar. RAR dosyası yükledi, isminde installer vardı, sonra olayı anladim. Sadece RAR dosyasını indirdim, hiç o dosyanın uygulamasını açmadım. Virüs girer mi?
1654348280005.png
1654348312590.png
1654348301694.png

Bahsedilen site.

Yok eğer o dosyayı buraya çıkart demediysen ve açmadıysan sorun yaşamazsın. Normal rufusu kullan üstte arkadaş vermiş onla yapabilirsin.

Evet bu site, Google bunlara nasıl reklam veriyor anlamadım.
İnceleyeceğim.
Bu sitedeki zararlı o kadar iyi hazırlanmış ki ama amatörce olduğundan belli bir rufus'un setup veya installer'ı yok iki Dosyayı discord üzerinden indiriyorsunuz.
IMG20220604222758.jpg

Birde zararlı virus Total'e veya farklı bir virüs tarama sitesine tarama amaçlı upload edilirse diye 650 MB üzeri yapılmış ben bunun bir Kripto para veya bitcoin mining zararlısı olduğunu ve Crypterlandığını düşünüyorum. Güzel bir zararlıydı.

Son düzenleme:
İnceleyeceğim.

Bu sitedeki zararlı o kadar iyi hazırlanmış ki ama amatörce olduğundan belli bir Rufus'un setup veya ınstaller'ı yok iki dosyayı Discord üzerinden indiriyorsunuz.
Eki Görüntüle 1409550
Bir de zararlı VirusTotal'e veya farklı bir virüs tarama sitesine tarama amaçlı upload edilirse diye 650 MB üzeri yapılmış ben bunun bir kripto para veya Bitcoin mining zararlısı olduğunu ve Crypterlandığını düşünüyorum. Güzel bir zararlıydı.

Rufus denen basit programın 650 MB üzeri olma ihtimali yok. Olsa olsa 50 MB olur. O da en fazla. Rufus kendini bu şekilde kanıtlıyor. Siz virus indirmişsiniz. 650 MB gördüğünüzde durmalıydınız.

Rufus denen basit programın 650 MB üzeri olma ihtimali yok. Olsa olsa 50 MB olur. O da en fazla. Rufus kendini bu şekilde kanıtlıyor. Siz virus indirmişsiniz. 650 MB gördüğünüzde durmalıydınız.
Bilerek indirdim arkadaş virüs olduğunu zaten söylemiş installer.zip diye bir dosya indirmiyor rufus rufus.exe indirtiyor ben zararlıyı incelemek istedim sadece.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı