Çözüldü Sahte VerifyCaptcha tarafından virüs gelmiş olabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
@Arda Keçeci, olay dosya değil. Mshta ile bu dosyayı çalıştırıyor. Bu dosya da URL'den PowerShell scriptini çekip çalıştırıyor. Asıl olay PowerShell scriptinde. Tarayıcıdan gözükmüyor o da tabii. Şimdi bakamadım ama %99 zararlıdır.

Evet hocam fazla bakmamıştım gördüm linki. Tarayıcıdanda açılııyor rahat 50-100k satırlık kodu çalıştırıyor link bu.

Kod:
https://ferriounjkb.one/hyrt.obb

Kodun çoğu base64 çevrilmiş 5 milyon karakter var. Gemini'ye attım o linkteki dosyayı: https://gemini.google.com/share/b70d3d553704 kodu baştan sona inceleyecek halim yoktu😂

Evet hocam fazla bakmamıştım gördüm linki. Tarayıcıdanda açılııyor rahat 50-100k satırlık kodu çalıştırıyor link bu.
Şimdi gördüm hocam, haklısınız. Ben aynı linke girmeyi denediğimde girmemişti. Şimdi açmış olabilir internete, veya belirli aralıklarla da açıyor olabilir. Bunun ne olduğunu anlamak mümkün değil.

@akiff0, kesinlikle temiz kurulum yapın hocam.

Şimdi gördüm hocam, haklısınız. Ben aynı linke girmeyi denediğimde girmemişti. Şimdi açmış olabilir internete, veya belirli aralıklarla da açıyor olabilir. Bunun ne olduğunu anlamak mümkün değil.

@akiff0, kesinlikle temiz kurulum yapın hocam.
Tamamdır hocam teşekkür ederim Windowsun kendi sıfırla özelliğinden format atmak temizmidir yoksa flasha gerek var mı hocam.

Kodu unlock edip çevirmek ne bilgisayarım için ne de sitelerin sunucuları için iyi bir seçenek değilmiş onu anladım. Bilgisayar sıkıntı olmasa incelerdimde izin vermedi. Technopat bile kaldırmadı kodu atamıyorumda. Bu arada kodu cidden çok uzun ve çok karışık. Yapan bayağı titiz şekilde yapmış hocam.

1760625083339.png

Kodu unlock edip çevirmek ne bilgisayarım için ne de sitelerin sunucuları için iyi bir seçenek değilmiş onu anladım. Bilgisayar sıkıntı olmasa incelerdimde izin vermedi. Technopat bile kaldırmadı kodu atamıyorumda. Bu arada kodu cidden çok uzun ve çok karışık. Yapan bayağı titiz şekilde yapmış hocam.

Eki Görüntüle 2588786
Hocam format kesin çözüm mü?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı