Saints Row 2 "BRD" ne anlama gelir?

Ozinus28

Centipat
Katılım
11 Şubat 2023
Mesajlar
270
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçen cuma adını vermiceğim bir siteden CD'li Xbox Saints Row 2 aldım. Xbox One'a oyunu taktım ve indirmeye başladım ama indirmeye başlayınca bir değişiklik fark etim. oyunun yanında, indirme sayfasında "BRD" yazıyordu. Daha ürünü çalışıyor diye kabul etim. Bilgisi olan yazarsa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İnternette "oyunun Almanya'da satılan ve Alman yasalarına göre sansürlenmiş hali" olduğunu yazmışlar hocam. Şu videoda detaylı olarak sansürlerden bahsedilmiş.
Oynanış açısından oyunda kan yok, cesetler hemen kayboluyor, ragdoll fizikleri yok, insanları kalkan olarak kullanamıyorsunuz, öldürmeyle alakalı meydan okumalar için "eğlence yıldızı" kazanamıyorsunuz ve hile kullanmadan bu meydan okumaların verdiği bir silahı açamıyorsunuz.
Alev makinesi, testere, çanta bombası silahları "fazla şiddetli olduğu için" oyundan çıkarılmış. Katana için öldürme animasyonları yok, şok cihazı ile öldürdüğünüz kişileri canlandırma mekaniğini cesetler kaybolduğu için kullanamıyorsunuz.
Görevler ve ara sahnelerde kan neredeyse yok, ara sahnelerde ölümler veya uyuşturucu kullanımları "Kusura bakmayın - bu siyah ekranın arkasında çok uygunsuz şeyler yaşanıyor" yazılı bir siyah ekranla sansürlenmiş. Oynanış kısmında bahsettiğim sansürler görevlere de uygulanmış.
Oyunda yapılabilen aktivitelerden Crowd Control, Fuzz, Mayhem ve Trail Blazing oyundan çıkarılmış. "Zombie Uprising" mini oyununu oynayamıyorsunuz, aktiviteleri yaparak kazandığınız indirim ve yetenekleri alamıyor, aktivitelerle kilidi açılan "Kobra" tabancası ve "Annihilator" roket atar silahlarını açamıyorsunuz. Dövüş kulübü aktivitesinde bitirme hareketleri kaldırılmış.
Çok oyunculu modunu sadece oyunun sizinle bu sürümüne sahip olan kişilerle oynayabiliyorsunuz.

Peki sizce böyle iken bile oynanırmı?
Bu biraz size kalmış hocam. Saints Row 2'yi performans sorunları yüzünden iade etmiştim, başlangıçtan sonrasını oynamadım. 3 ve 4'ü her şeyiyle oynadığım kadarıyla Saints Row'un bütün bu sansürlerden sonra pek bir olayı kalmamış gibi. Oyunda yapabildiğiniz şeylerin absürtlüğü ve eğlencesi çoğunlukla kısıtlanmış. Serinin "GTA ciddiliğinde olmayan GTA" yönü kalmamış bana kalırsa.
Günün sonunda seçim sizin, oyuna bi' şans vererek bir şey kaybetmezsiniz. Ama biraz zorlama ve yavan olur diye düşünüyorum. @Ozinus28
 
Son düzenleme:
İnternette "oyunun Almanya'da satılan ve Alman yasalarına göre sansürlenmiş hali" olduğunu yazmışlar. Şu videoda detaylı olarak bütün sansürlemeleri anlatmışlar.
Oynanış açısından oyunda kan yok, cesetler hemen kayboluyor, ragdoll fizikleri yok, insanları kalkan olarak kullanamıyorsunuz, yanarken ateş yerine duman gösteriliyor, öldürmeyle alakalı şeyler için "eğlence yıldızı" kazanamıyorsunuz ve bu yüzden hile kullanmadan bomba atarlı AR-50 tüfeğini açamıyorsunuz.
Alev makinesi, testere, çanta bombası silahları "fazla şiddetli olduğu için" oyundan çıkarılmış. Katana için öldürme animasyonları yok, şok cihazı ile öldürdüğünüz kişileri cesetleri kaybolduğu için canlandıramıyorsunuz.
Görevler ve ara sahnelerde kan neredeyse yok, ara sahnelerde birileri öldüğünde veya uyuşturucu kullanıldığında "Kusura bakmayın - bu siyah ekranın arkasında çok uygunsuz şeyler yaşanıyor" yazan bir siyah ekranla sansürlenmiş. Oynanış kısmında bahsettiğim sansürler görevler için de geçerli.
Oyunda yapılabilen aktivitelerden Crowd Control, Fuzz, Mayhem ve Trail Blazing oyundan çıkarılmış. "Zombie Uprising" mini oyununu oynayamıyorsunuz, aktiviteleri yaparak kazandığınız indirim ve yetenekler yapamadığınız için alınamıyor, aktiviteleri yaparak kilidi açılan "Kobra" tabancası ve "Annihilator" roket atar silahlarını aktiviteleri yapamadığınız için açamıyorsunuz. Dövüş kulübü aktivitesinde bitirme hareketleri kaldırılmış.
Çok oyunculu modunu sadece oyunun sizinle bu sürümüne sahip olan kişilerle oynayabiliyorsunuz.
Peki sizce böyle iken bile oynanırmı?

İnternette "oyunun Almanya'da satılan ve Alman yasalarına göre sansürlenmiş hali" olduğunu yazmışlar. Şu videoda detaylı olarak bütün sansürlemeleri anlatmışlar.
Oynanış açısından oyunda kan yok, cesetler hemen kayboluyor, ragdoll fizikleri yok, insanları kalkan olarak kullanamıyorsunuz, yanarken ateş yerine duman gösteriliyor, öldürmeyle alakalı meydan okumalar için "eğlence yıldızı" kazanamıyorsunuz ve bu yüzden hile kullanmadan bomba atarlı AR-50 tüfeğini açamıyorsunuz.
Alev makinesi, testere, çanta bombası silahları "fazla şiddetli olduğu için" oyundan çıkarılmış. Katana için öldürme animasyonları yok, şok cihazı sayesinde öldürdüğünüz kişileri canlandırma mekaniğini cesetler kaybolduğu için yapamıyorsunuz.
Görevler ve ara sahnelerde kan neredeyse yok, ara sahnelerde birileri öldüğünde veya uyuşturucu kullanıldığında "Kusura bakmayın - bu siyah ekranın arkasında çok uygunsuz şeyler yaşanıyor" yazan bir siyah ekranla sansürlenmiş. Oynanış kısmında bahsettiğim sansürler görevlere de uygulanmış.
Oyunda yapılabilen aktivitelerden Crowd Control, Fuzz, Mayhem ve Trail Blazing oyundan çıkarılmış. "Zombie Uprising" mini oyununu oynayamıyorsunuz, aktiviteleri yaparak kazandığınız indirim ve yetenekler yapamadığınız için alınamıyor, aktivitelerle kilidi açılan "Kobra" tabancası ve "Annihilator" roket atar silahlarını aktiviteleri yapamadığınız için açamıyorsunuz. Dövüş kulübü aktivitesinde bitirme hareketleri kaldırılmış.
Çok oyunculu modunu sadece oyunun sizinle bu sürümüne sahip olan kişilerle oynayabiliyorsunuz.


Bu biraz size kalmış hocam. Saints Row 2'yi performans sorunları yüzünden iade etmiştim, o yüzden başlangıçtan sonrasını oynamadım. 3 ve 4'ü her şeyiyle oynadığım kadarıyla Saints Row'un bütün bu sansürlerden sonra pek bir olayı kalmamış gibi. Oyunda yapabildiğiniz şeylerin absürtlüğü ve eğlencesi çoğunlukla kısıtlanmış. Serinin "GTA ciddiliğinde olmayan GTA" yönü kalmamış bana kalırsa.
Günün sonunda seçim sizin, oyuna bi' şans vererek bir şey kaybetmezsiniz. Ama biraz zorlama ve yavan olur diye düşünüyorum. @Ozinus28

Cevabınız için teşekkür ederim oynamayı deneyeceğim oynayamasamda koleksiyonluk saklarım 70 TL gibi bir fiyata aldım.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı