Sakal-bıyık almak için Mach 3 nasıldır?

• Konuyu başlatan Darqx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 348
Bir şey farkettim sanırım bu makineymiş. İsminde de "makine" olarak geçiyor zaten.

Fakat anlamadığım bunun bir diğer modelinin şarj aleti bile var. Ama ilk attığımda yok. Makine değil mi ikisi de? Nedir farkları?

O fiyata ben pek bulamadım 2'li si 500 idi attığım. Atarsanız sevinirim.
Makine dediğine aldanma, arkadaşların sap dediği kısma makine diyorlar. Attığın iki linkteki ürünler tamamen aynı. Sadece birinin yanında 2 bıçak seti (başlık), diğerinin yanında 5 bıçak seti (başlık) geliyor. Yani birinde 1 yedeğin, diğerinde 4 yedeğin oluyor. Bütçen varsa 5 bıçak setliyi almak daha mantıklı.

Gillette'in Wilkinson Sword ile birlikte ortak ürettikleri bir makine bıçak seti vardı bir zamanlar ama hala satışta mı bilmiyorum (Bundan ama Wilkinson etiketi olan). O dediğin gibi bir makineydi, farklı başlıkları ve şarj aleti yanında geliyordu. Fakat bunlar senin bahsettiğin şekilde "makine" değil.

Merhaba.

Kısa bir dönem kullanmıştım ancak yeterli kesim kalitesini göstermediğini düşünüyorum.
Sağlam bir traş jeli kullanmama rağmen en az 2 kere geçmek zorunda kalıyordum.

Bu nedenle Sensor 3 kullanmaya yeniden başladım, o vakitten beridir de jilet olarak Sensor 3 kullanıyorum.

Mach 3 jilet yerine ucuz ve F/P ürünü olarak Sensor 3 önerebilirim. Hoşunuza gitmezse de konu içerisinde bahsedilen Fusion 5 modeline yönelmeniz pozitif olur.

@KojiroHyuga04 @WAR10CK Çok teşekkürler, Sensor 3 modeli ile Fusion 5'i araştırıp iyi olanı alacağım. Ama sanırım ucuz dediğinize göre Fusion 5 daha üst model olmalı.

Siz temizliği nasıl yapıyorsunuz? Her traş sonrası yıkıyor musunuz? @KojiroHyuga04

Yanı sapı itmeyin, çekin
Bunun gibi başka bilmem gereken bilgi var mı? Şu an tecrübesizim jilet traşında.

Bir de jel mi almak mantıklı traş köpüğü mü?

Bunun gibi başka bilmem gereken bilgi var mı? Şu an tecrübesizim jilet traşında.
Hayır. Makinayla nasıl tıraş oluyorsan bu da öyle. Sadece sık sık lavaboya vurarak yıka, bıçaklarda kıl kalmasın ki vuruşunda kessin. Babandan falan görmüşsündür illa zaten. Onun dışında farkı yok. Bunların eski tiplerden farklı olarak üst kısımda mavi şerit oluyor o kayganlaştırıcı onu bilseniz yeterli. Tahrişi azaltıyor. Tıraş sonrası sakalınız tuhaf sıvıyla kaplanırsa sebebi odur.

Selamlar hocam. Charcoal ürünü tıraş olurken cildi temizlediğini iddia ediyor. Diğer Mach 3 modellerinden temel farkı o. Sensor olarak bahsettiğiniz bildiğim kadarıyla ayrı bir model. Onun özelliklerine pek hakim değilim. Herkesin cildi, sakal sertliği ve gürlüğü farklı olduğundan tıraş kişisel bir süreç. Kullanmak istediğiniz ürünün kartuşu az olanını alıp, beğenmezseniz başka modele geçebilir, beğenirseniz almaya devam edebilirsiniz.

Selamlar hocam. Charcoal ürünü tıraş olurken cildi temizlediğini iddia ediyor. Diğer Mach 3 modellerinden temel farkı o. Sensor olarak bahsettiğiniz bildiğim kadarıyla ayrı bir model. Onun özelliklerine pek hakim değilim. Herkesin cildi, sakal sertliği ve gürlüğü farklı olduğundan tıraş kişisel bir süreç. Kullanmak istediğiniz ürünün kartuşu az olanını alıp, beğenmezseniz başka modele geçebilir, beğenirseniz almaya devam edebilirsiniz.
Fusion 5'in daha üst model olması sebebiyle onu almayı düşünüyorum. Mach 3'ten vazgeçtim.

kartuşu az olanını alıp
Kartuş nedir ben de denk geldim buna. Başlığa mı diyorlar bunu?

Aslında en garanti ve sağlıklısı usturadır, yani geleneksel tıraş. Eliniz yatkınsa öneririm. Hem daha ucuz ama bilmiyorsanız bulaşmayın. Kendinizi kesersiniz.

Evet hocam. Kartuş, başlık ikisi de aynı anlama geliyor.
Jilet'e yağlama yapılmıyor değil mi makinede ki gibi? Bakım amaçlı. Metalik bir şey sonuçta.

Aslında en garanti ve sağlıklısı usturadır, yani geleneksel tıraş. Eliniz yatkınsa öneririm. Hem daha ucuz ama bilmiyorsanız bulaşmayın. Kendinizi kesersiniz.
Ustura'dan hiç anlamam, elimde de yok zaten :D. Jilet bana yeterli gelecek gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı